Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vela-crikva

U Rijeci otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“

Riječka nadbiskupija i Grad Rijeka duhovnim se programom pripremaju za proslavu svog nebeskog zaštitnika sv. Vida. U sklopu priprema, u ponedjeljak 12. lipnja riječki nadbiskup Mate Uzinić otvorio je u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije izložbu „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ autorice Iris Mihatov Miočić, objavila je Riječka nadbiskupija.

Ulicama Rijeke održana tijelovska procesija

U najstarijoj riječkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vela crikva) u Rijeci održana je u četvrtak 16. lipnja na svetkovinu Presvetoga Tijela i Krvi Kristove tijelovska procesija.

Predbožićna duhovna obnova mladih

U crkvi Uznesenja BDM (Vela crikva) održana je 16. prosinca adventska duhovna obnova za mlade koju je organizirao Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije.

Blagdan sv. Ivana Pavla II. proslavljen u Veloj crikvi

U najstarijoj riječkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vela crikva) u suradnji s riječkim Bogoslovnim sjemeništem „Ivan Pavao II.“ proslavljen je blagdan sv. Ivana Pavla II. euharistijskim slavljem koje je predvodio župnik i prvostolni dekan mons. Sanjin Francetić uz koncelebraciju don Vjekoslava Đapića, duhovnika Bogoslovnog sjemeništa i vikara za kler Riječke nadbiskupije.

Rijeka: Na zvonik Vele crikve podignuta hrvatska zastava

U povodu proslave Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 4. kolovoza u 20 sati uz zvuke Lijepe naše, koju je izveo Vladimir Mikler Lotus, umjetnik i veteran Domovinskog rata, na zvonik Vele crikve u Starom gradu u Rijeci podignut je veliki hrvatski barjak koji će na zvoniku ostati do svetkovine Velike Gospe. Program je organizirala župa Uznesenja Blažene Djevice Marije i udruga Primorski Hrvat.