Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: velika-gorica

Župna crkva sv. Antuna Padovanskoga u Bučici

Župna crkva sv. Antuna Padovanskoga u Bučici teško je oštećena u razornom potresu 29. prosinca 2020. Donosimo podatke o njezinoj povijesti, kulturnoj vrijednosti i trenutnom stanju.

Velikogorički roditelji, djeca i odgajateli pomažu korisnike Socijalne samoposluge

Iz Dječjeg vrtića Velika Gorica stigla je donacija za potrebite Zagrepčane u Caritasovu Socijalnu samoposlugu u Susedgradu. Ovom donacijom velikogorički vrtić pridružio se popisu zagrebačkih katoličkih dječjih vrtića, koji su se donacijama prehrambenih i higijenskih artikala odazvali na apel za pomoć koji je Caritas Zagrebačke nadbiskupije uputio povodom Svjetskog dana siromaha, objavljeno je u petak 11. prosinca na mrežnoj stranici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Biskup Šaško: Hvala vam što čuvate osmijeh neba

Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, ustanova koja osposobljava djecu, mlade i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama za samostalniji život i rad kroz odgoj, obrazovanje i edukacijsku rehabilitaciju, proslavio je u petak 15. studenoga 25. obljetnicu obnove i posvete kapelice Anđela čuvara.

Zaziv Duha Svetoga na početku školske i vjeronaučne godine u župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici

U velikogoričkoj župi Navještenja Blažene Djevice Marije u srijedu 18. rujna vjeroučenici osnovnih škola Eugena Kvaternika i Jurja Habdelića, te srednjih škola (Ekonomska, Gimnazija i Strukovna) njihovi roditelji, ravnatelji, učitelji, profesori i vjeroučitelji na večernjoj misi zamolili su Gospodina da pošalje Duha Svetog da ih prosvjetljuje i vodi da napreduju u vjeri i poznavanju Radosne vijesti u novoj školskoj i vjeronaučnoj godini.

Izložba „Sveta Lucija u Turopolju“

U POU Velika Gorica 12. prosinca otvorena je izložba učeničkih radova Osnovne škole Nikole Hribara iz Velike Gorice pod nazivom „Sveta Lucija u Turopolju”. Učenici su se predstavili crtežima, radovima otisnutima na drvu te fotografijama svete Lucije i drvenoga graditeljstva Turopolja.

1 2