Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vijece-europskih-biskupskih-konferencija

Homilija biskupa Šaška na misi za Sinodu i žrtve ratova u Ukrajini i Svetoj zemlji

Donosimo u cijelosti uvod i homiliju zagrebačkog pomoćnog biskupa Ivana Šaška upućene u euharistijskome slavlju blagdana Katedre sv. Petra apostola 22. veljače 2024. prigodom molitve Crkve u Europi na zajedničke nakane: za Sinodu o sinodalnosti i za žrtve ratova u Ukrajini i Svetoj Zemlji (poticaj Vijeća europskih biskupskih konferencija, CCEE).

Održano zasjedanje CCEE-a i CEC-a u Beogradu

Zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) i Konferencije europskih Crkava (CEC) održano je od ponedjeljka 6. do utorka 7. studenoga u dvorani Pastoralnog centra „papa Ivan Dobri“ u Beogradu, objavljeno je na mrežnoj stranici Beogradske nadbiskupije.

U tijeku Kontinentalna sinodska skupština u Pragu

U Europi je započela druga, kontinentalna, faza Sinode o sinodalnosti. Sudionici Europske kontinentalne sinodske skupštine u Pragu su okupljeni od 5. do 12. veljače, a četveročlano izaslanstvo Hrvatske biskupske konferencije predvodi umirovljeni zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Sućut europskih biskupa povodom smrti Benedikta XVI.

Vijeće europskih biskupskih konferencija (CCEE) uputilo je 31. prosinca pismo sućuti povodom smrti pape emeritusa Benedikta XVI., koji je preminuo danas u 95. godini života. Predsjedništvo CCEE dijeli tugu pape Franje i moli sve crkvene zajednice u Europi da molitvama prate Benedikta XVI. na njegovom posljednjem putovanju. Donosimo u cijelosti priopćenje za tisak CCEE-a.

Europska kontinentalna faza Sinode održat će se u Pragu u veljači

Kontinentalna faza Sinode o sinodalnosti u Europi održat će se u glavnom češkom gradu Pragu od 5. do 12. veljače 2023. Događaj je predstavljen 14. prosinca u prostorima Vatikanskog radija, te će skupština predstavnika nacionalnih biskupskih konferencija i crkvenih stvarnosti na kontinentu biti u organizaciji Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE), Češke biskupske konferencije i praške nadbiskupije, prenosi Vatican News.

CCEE poziva na molitvu za mir u Ukrajini

Vijeće europskih biskupskih konferencija (CCEE) uputilo je u ponedjeljak 12. rujna priopćenje za medije pod nazivom „Na koljenima pred Presvetim kako bismo zazvali mir“ te pozvalo na molitvu za mir u Ukrajini.

1 2