Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vijece-hbk-za-laike

Čestitka-poruka za Međunarodni dan osoba s invaliditetom 2023.

Predsjednik Vijeća za laike Hrvatske biskupske konferencije riječki nadbiskup Mate Uzinić i predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj dubrovački biskup Roko Glasnović uputili su čestitku-poruku za Međunarodni dan osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca 2023., koju prenosimo u tekstualnom i audiovizualnom obliku s prijevodom na hrvatski znakovni jezik.

Održana sjednica Pododbora za osobe s invaliditetom

Sjednica Pododbora za osobe s invaliditetom koji djeluje u sklopu Vijeća za laike Hrvatske biskupske konferencije održana je u četvrtak 26. listopada 2023. u sjedištu HBK u Zagrebu pod presjedanjem predsjednika Vijeća dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića, priopćio je Tiskovni ured HBK.

Papa: Laici nisu „gosti“ u Crkvi; treba ih više cijeniti u njihovim vještinama

Sveti Otac primio je u subotu 18. veljače u audijenciju predsjednike i referente vijećā za laike biskupskih konferencija, sudionike konferencije „Pastiri i vjernici laici – pozvani na zajednički hod“ koju je organizirao Dikasterij za laike, obitelj i život. Na kongresu su sudjelovali i hrvatski predstavnici, predsjednik Vijeća za laike HBK dubrovački biskup Roko Glasnović i tajnica Ureda za laike Marija Žebec.

HBK: Predstavljena poruka uz Dan života

Poruka uz Dan života Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj koju je potpisao predsjednik Vijeća riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić predstavljena je u četvrtak 3. veljače 2022. u sjedištu HBK u Zagrebu.

1 2