Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vijenac

Mons. Svalina: Bilježimo trostruki rast čitatelja vijesti IKA-e i portala HKM, raste broj slušatelja HKR-a

I ovog adventa Hrvatski Caritas proveo je humanitarne akcije „Za 1000 radosti – Probudi dobro u svijetu!“ i Nedjelju Caritasa. O tim projektima, ali i o ulozi Caritasa u Domovinskom ratu, o komemoraciji na Bleiburgu, o Hrvatskoj katoličkoj mreži te o problemima koji more hrvatsko društvo o Božiću 2019. Goran Galić je za Vijenac razgovarao s ravnateljem Hrvatskog Caritasa i Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijanom Svalinom.

Održana akademija "Srce i riječ za Vukovar"

"Srce i riječ za Vukovar" naziv je svečane akademije održane 19. studenoga u 19 sati u organizaciji Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu u dvorani Vijenac na Kaptolu 29a. O svjedočanstvima s prve crte obrane Hrvatske govorili su Zlatan Mijo Jelić, umirovljeni general Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane, Mario Sladić, snimatelj Hrvatske televizije i dragovoljac Domovinskog rata, dr. Jasna Stoić-Brezak, hrvatski branitelj i članica mobilne kirurške ekipe Domovinskog rata.

Izložba o prvih sto pedeset godina Vijenca

Izložba u povodu 150 godina Vienca i 25 godina obnovljenoga Vijenca svečano je otvorena u četvrtak 6. lipnja u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU).

„Kultura u medijima“

U Matici hrvatskoj je 16. svibnja održan okrugli stol „Kultura u medijima“ u organizaciji Vijenca, središnjega književnog lista za kulturu, umjetnost i znanost, koji je okupio glavne urednike, urednike kulturnih rubrika i emisija specijaliziranih za kulturu i komunikologe, dok je kao predstavnik Ministarstva kulture sudjelovao državni tajnik Krešimir Partl.