Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vikarijat-osijek

Milosrdni Samarijanac je nacrt obnove društva

Socijalna razmatranja o enciklici pape Franje Fratelli tutti - O bratstvu i socijalnom prijateljstvu nastavljena su 10. lipnja drugim izlaganjem mr. sc. Igora Jakobfija, asistenta pri katedri socijalnog nauka Crkve KBF-a u Đakovu, na večernjoj tribini „Socijalnog četvrtaka“ održanoj u Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku.

Socijalna tribina u Vikarijatu Osijek

Nastavljajući četvrti godišnji ciklus večernjih socijalnih tribina u Vikarijatu Osijek na trećoj tribini održanoj 13. veljače mr. socijalnog nauka Crkve Igor Jakobfi pojasnio je zašto i kako je socijalni nauk Crkve (SNC) neizostavni sadržaj vjerske pouke.

U Vikarijatu Osijek predstavljene knjige Tihomira Dujmovića

Institut za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ u Osijeku je organizirao 16. rujna u pastoralnoj dvorani Vikarijata Osijek prvu večernju tribinu u akademskoj godini 2019./2020. u okviru koje je priređeno predstavljanje najnovije knjige Tihomira Dujmovića „Regija kao Treća Jugoslavija“ te tematski razgovor o knjigama „Hrvatske novinarske tragedije 1945. – 1995.“ i „Tko je ubio Zvonka Bušića?“.

Tribina „Socijalna dimenzija sinodske obnove“ održana u Vikarijatu Osijek

Govoreći o temi „Socijalna dimenzija sinodske obnove“, mr. socijalnog nauka Igor Jakobfi završio je 27. lipnja deveto izlaganje trećega ciklusa socijalnih tribina započetih u Vikarijatu Osijek u listopadu 2016. godine u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sveti Ivan Pavao II.“ u Osijeku.

Dani hrvatskoga jezika u Vikarijatu Osijek

U povodu nacionalne manifestacije „Dani hrvatskoga jezika“ 12. ožujka u Vikarijatu Osijek gostovao je akademik Stjepan Damjanović koji je održao predavanje „Glagoljična sastavnica hrvatske kulture“.