Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vjernici

Upitnik za Biskupsku sinodu za vjernike Splitsko-makarske nadbiskupije

Splitsko-makarska nadbiskupija pozvala je u četvrtak 20. siječnja sve zainteresirane vjernike, klerike, redovnike i redovnice - ali i sve ljude dobre volje koji možda nisu članovi Crkve, ili su se od nje udaljili - da ispune upitnik kako bi nadbiskupija dobila povratnu informaciju o vjerničkim iskustvima, aktivnostima iz života župnih zajednica i razmišljanja o zajedništvu, sudjelovanju i poslanju Crkve naših dana.

Vjernici Srijemske biskupije prikupili financijska sredstva za pomoć Banovini

Na poziv mons. Đure Gašparovića, biskupa srijemskog, vjernici iz svih župa Srijemske biskupije iskazali su solidarnost s braćom u potrebi na Banovini te su, sakupljajući materijalna sredstva za vrijeme nedjeljne mise 10. siječnja, prikupili iznos od oko 10.000 eura, izvijestili su u nedjelju 30. siječnja iz Tiskovnog ureda Srijemske biskupije.

Hrvatski vjernici u Münchenu prikupljaju pomoć za Petrinju i Sisak

Od ranih jutarnjih sati u srijedu 30. prosinca kapela bl. Alojzija Stepinca u hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu pretvorena je u sabirno skupljanje pomoći pogođenima u potresu – u Sisku i Petrinji. Vjernici ove velike župe na poziv župnika fra Petra Klapeža ne prestaju donositi potrebne namirnice, higijenske artikle i tople deke za postradale.

Božićna poruka splitsko-makarskih nadbiskupa Barišića i Kutleše

Prigodnu božićnu poruku vjernicima uputili su nadbiskup metropolit splitsko-makarski mons. Marin Barišić i splitsko-makarski nadbiskup koadjutor mons. Dražen Kutleša, izvijestio je u petak 18. prosinca Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije koju prenosimo u cijelosti.

1 2