Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vjernici

Pismo biskupa Škvorčevića prigodom ređenja novog požeškog biskupa

O svetkovini Pedesetnice – Duhova apostolski upravitelj Požeške biskupije biskup Antun Škvorčević uputio je Pismo vjernicima Požeške biskupije pod naslovom „Primit ćete snagu Duha Svetoga i bit ćete mi svjedoci sve do kraja zemlje“. U nastavku prenosimo pismo u cijelosti.

U Jordanu konferencija o političkom djelovanju vjernika

Vjerski vođe dužni su ohrabriti pripadnike svojih zajednica na društveni i politički angažman, poruka je s međuvjerske konferencije što je u organizaciji jordanskog Katoličkog centra za istraživanja i medije (CCSM) i njemačke Zaklade Konrad Adenauer održana posljednjeg vikenda u lipnju u Ammanu, izvijestio je Kathpress.

Objavljeno istraživanje o sudjelovanju vjernika na misi

Istraživanjem o broju odraslih vjernika koji su se izjasnili da idu na misu jednom ili više puta tjedno obuhvaćeno je 36 zemalja svijeta u kojima katolici čine značajan udio u ukupnom stanovništvu. Prema tim podacima u Hrvatskoj ih je 27 %.

Korizmena poruka biskupa Antuna Škvorčevića

Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je vjernicima Požeške biskupije korizmenu poruku pod naslovom »Dat će vam se: mjera dobra, nabijena, natresena, preobilna« (Lk 6,38), koju donosimo u cijelosti.

Upitnik za Biskupsku sinodu za vjernike Splitsko-makarske nadbiskupije

Splitsko-makarska nadbiskupija pozvala je u četvrtak 20. siječnja sve zainteresirane vjernike, klerike, redovnike i redovnice - ali i sve ljude dobre volje koji možda nisu članovi Crkve, ili su se od nje udaljili - da ispune upitnik kako bi nadbiskupija dobila povratnu informaciju o vjerničkim iskustvima, aktivnostima iz života župnih zajednica i razmišljanja o zajedništvu, sudjelovanju i poslanju Crkve naših dana.

1 2 3