Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vladimir-kranjcevic

Komemoracija za maestra Kranjčevića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu

Komemoracija za profesora emeritusa Vladimira Kranjčevića održana je u srijedu, 19. veljače na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa. Od cijenjenog pijanista, dirigenta i pedagoga koji je preminuo u nedjelju, 9. veljače u 84. godini života, oprostili su se prodekan za umjetnost i poslovanje Muzičke akademije u Zagrebu Anđelko Krpan te ravnatelji nekoliko glazbenih institucija u kojima je Kranjčević ostavio neizbrisiv trag.

Sprovod maestra Vladimira Kranjčevića

U krematoriju na zagrebačkom Mirogoju održan je u petak 14. veljače ispraćaj posmrtnih ostataka maestra Vladimira Kranjčevića, preminulog, 9. veljače. Sprovodne obrede predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević uz sudjelovanje desetak svećenika.

Biskup Mrzljak na komemoraciji u spomen smrti maestra Vladimira Kranjčevića

Varaždinska kulturna javnost je u četvrtak 13. veljače, na komemoraciji održanoj u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK, iskazala zahvalnost preminulom maestru Vladimiru Kranjčeviću za sve što je učinio za brojne generacije mladih glazbenika, varaždinsku i hrvatsku kulturu. Na komemoraciji je sudjelovao i umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, koji je u prigodnom govoru istaknuo da je maestro Kranjčević, kao umjetnički ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri, njegovao kroz više desetljeća najčešće sakralnu – duhovnu glazbu.