Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlc-dr-tomislav-markic

Misa za žrtve Bleiburga i križnih putova u bleiburškoj župnoj crkvi

U župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Bleiburgu u petak 12. svibnja slavljena je misa za sve žrtve Bleiburga i križnih putova na završetku Drugog svjetskog rata. Misu je predvodio provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu, fra Marko Mrše, a koncelebrirali su nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. dr. Tomislav Markić, voditelj Hrvatske katoličke misije u Klagenfurtu Pavao Dominiković, bleiburški župnik mons. Ivan Olip i drugi svećenici.

Biskup Svalina u Melbourneu i Geelongu

Središnji događaj pastoralnog pohoda srijemskog biskupa koadjutora mons. Fabijana Svaline i nacionalnog ravnatelja Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. dr. Tomislava Markića hrvatskim zajednicama u nadbiskupiji Melbourne, koji se odvijao od 11. do 13. studenog, bila je proslava 60. obljetnice Hrvatskog katoličkog centra sv. Nikole Tavelića u Clifton Hillu i blagoslov obnovljene istoimene crkve, uz proslavu blagdana zaštitnika Centra i podjelu sakramenta potvrde.

Vlč. Tomislav Markić predvodio spomen-slavlje u Bleiburgu

Nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. dr. Tomislav Markić u povodu obilježavanja 77. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnoga puta predvodio je 13. svibnja misu zadušnicu u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Bleiburgu, poručivši da „jedino milosrđe povijest čini poviješću spasenja“.