Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlc-hrvoje-zovko

Proslavljen Dan Općine i župe Kravarsko

Općina Kravarsko obilježila je u nedjelju 17. rujna svečanim programom Dan Općine i dan Župe Uzvišenja Svetoga Križa Kravarsko. Tom prigodom u novoizgrađenoj crkvi Uzvišenja Svetoga Križa sisački biskup Vlado Košić predslavio je misu u suslavlju s domaćim župnikom vlč. Hrvojem Zovkom, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Vlč. Hrvoje Zovko postao magistar liturgijskih znanosti

Svećenik Sisačke biskupije Hrvoje Zovko je u utorak 20 lipnja 2023. na Papinskom liturgijskom institutu pri Papinskom ateneju sv. Anzelma u Rimu obranio magistarski rad ocjenom „summa cum laude“ i time stekao titulu magistra liturgijskih znanosti.

Obredi Muke Gospodnje u sisačkoj bazilici Sv. Kvirina

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na Veliki petak, 15. travnja u bazilici Sv. Kvirina u Sisku obrede Muke Gospodnje. Uz sisačkog biskupa u obredima je sudjelovao i vlč. Hrvoje Zovko, đakon Kristijan Pezić, bogoslovi te brojni vjernici.

Četvrti utorak sv. Antunu na Svetom Duhu

U Župi sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu održava se pobožnost trinaest utoraka sv. Antunu. Četvrtog utorka 6. travnja misu je predvodio svećenik Sisačke biskupije, student liturgike u Rimu vlč. Hrvoje Zovko.

Vlč. Zovko u trenutku potresa predvodio misu u Selima kod Siska

U emisiji Aktualno HKR-a o posljedicama potresa na Banovini govorili su 31. prosinca i privremeni upravitelj u Župi sv. Magdalene u Selima vlč. Hrvoje Zovko, student liturgike Rimu, i psihologinja Mia Roje Đapić iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.