Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan planinarski križni put u Kravarskom

Kravarsko (IKA)

U Župi Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom 16. ožujka 2024. održan je planinarski križni put u kojemu je sudjelovalo više od 200 župljana.

Nakon okupljanja u jutarnjim satima ispred župne crkve hodočasnici su se uputili od Kravarskog preko Pustika prema Barbarićima Kravarskim da bi Podvornicom, prošavši 15 kilometara, došli do župne crkve u kojoj je uslijedilo slavlje svete mise.

Tekst križnoga puta „Pođi za mnom“, koji je ove godine hodočasnike približavao otajstvu Kristove muke, napisao je mons. Tomislav Ivančić.

U homiliji je župni upravitelj Hrvoje Zovko govorio o smislu križa, Kristovog i vjerničkog. „To hoćeš li se pokloniti križu ovisi o načinu na koji ga gledaš. Jer ako u križu vidiš samo patnju, bol, muku, nepravdu i ranu – a križ je i to – nikada mu se nećeš srcem pokloniti. Međutim, ako u križu ne vidiš ne samo nešto, nego nekoga i to nekoga tko je ludo zaljubljen i koji za tebe ide do kraja, tada ćeš mu će moći pokloniti i dopustiti Kristu da svojim križem i uskrsnućem rasvijetli svaki tvoj križ“, rekao je vlč. Zovko.

Po završetku mise za sve hodočasnike uslijedio je domjenak u organizaciji sumještana.