Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kravarsko

U tijeku radovi na crkvi u Kravarskom

Crkva Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom, nakon što je teško stradala u potresu 29. prosinca 2020. te je zatim i uklonjena, ovih dana ponovo dobiva svoje obrise, izvijestili su iz Sisačke biskupije.

Biskup Košić otvorio "Dane Stjepana Povoljnjaka" u Kravarskom

Župa Uzvišenja svetog Križa u Kravarskom organizira od 14. do 25. svibnja „Dane Stjepana Povoljnjaka“. Dane je u petak 14. svibnja misnim slavljem u privremenom bogoslužnom prostoru župe otvorio sisački biskup Vlado Košić, a u koncelebraciji bio je domaći župnik vlč. Siniša Blatarić. Prije mise biskup i župnik posjetili su mjesto srušene župne crkve, a zatim se i pomolili na grobu pokojnog Stjepana Povoljnjaka.  

Biskup Košić predvodio slavlje u Kravarskom

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju 7. ožujka misno slavlje u privremenom bogoslužnom prostoru župe Kravarsko koje je okupilo brojne vjernike koji su u potresu ostali bez svoje župne crkve, a neki i bez vlastitih domova.

KRAVARSKO Vjernici ispred srušene crkve, ali i na drugim mjestima, molili krunicu na poziv župnika

Župna crkva Uzvišenja Svetoga Križa u Kravarskom, 30 kilometara od Zagreba, uništena je u strahovitom potresu magnitude 6.2 stupnjeva po Richterovoj ljestivci koji je pogodio Petrinju, Sisak i okolicu u utorak 29. prosinca. Na Dan žalosti župnik vlč. Siniša Blatarić je u vrijeme kad se dogodio potres u 12.20 organizirao molitvu krunice, kako ispred urušene župne crkve, tako i ispred svih drugih kapela, pilova i križnih raspela po župi kako bi zajedno u isto vrijeme molili na nakanu za sve stradale u potresu i za duhovnu i materijalnu obnovu naše Domovine.

DAN ŽALOSTI Župnik iz Kravarskog pozvao na molitvu krunice ispred srušene crkve u 12:20

Župna crkva Uzvišenja Svetoga Križa u Kravarskom, 30 kilometara od Zagreba, uništena je u strahovitom potresu magnitude 6.2 stupnjeva po Richterovoj ljestivci koji je pogodio Petrinju, Sisak i okolicu u utorak 29. prosinca. Na Dan žalosti, župnik vlč. Siniša Blatarić, u vrijeme kad se dogodio potres u 12:20 minuta organizira molitvu krunice, kako ispred urušene župne crkve, tako i ispred svih drugih kapela, pilova i križnih raspela po župi kako bi zajedno u isto vrijeme molili na nakanu za sve stradale u potresu i za duhovnu i materijalnu obnovu naše Domovine.

Slavlje krštenja u Kravarskom

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu 27. travnja u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Kravarskom misno slavlje tijekom koje krstio Gabrijelu, peto dijete u obitelji Andreje i Jadranka Jerleković.