Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana duhovna obnova u Kravarskom

Kravarsko (IKA)

Tristotinjak vjernika okupilo se na mjesečnoj župnoj duhovnoj obnovi naslovljenoj „Svetost je jednostavna“ koja je održana posljednje subote u mjesecu, 27. siječnja u Župi Uzvišenja Svetoga Križa u Kravarskom.

Duhovna obnova počela je misom nakon koje je uslijedio duhovni nagovor. Voditelj duhovne obnove bio je o. Mariano Passerini, CFIC, promotor glasa svetosti sluge Božjega brata Ivana Bonifacija Pavletića, na čijem je primjeru govorio o svetosti i nazočne upoznao s jednostavnim životom sluge Božjega čije je životno geslo bilo „Izvanrednost u redovitim stvarima“.

Pjevanje su animirali Josip, Ivan i Ivana Zlodi uz violinsku pratnju Katarine Kutnar iz Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke. Tijekom cijele duhovne obnove više svećenika bilo je na raspolaganju za sakrament pomirenja. Nakon euharistijskog klanjanja pri pastoralnom centru „Stjepan Povoljnjak“ uslijedilo je druženje svih sudionika uz kiflice, čaj i vruću čokoladu koje su pripremili župljani.

Sljedeća mjesečna duhovna obnova u Kravarskom najavljena je i ovaj puta za posljednju subotu u mjesecu, 24. veljače 2024., a voditelj će biti fra Mate Kolak, doktorand na Papinskom biblijskom institutu u Rimu i župnik u Svetom Petru u Šumi.