Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupa-uzvisenja-svetog-kriza

Proslavljena svetkovina posvete crkve u Kravarskom

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na Bijelu nedjelju 7. travnja, na prvu godišnjicu posvete, svečano misno slavlje u crkvi Uzvišenja Svetoga Križa u Kravarskom, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Predstava o blaženom Alojziju Stepincu održana u Sigetu

U sklopu 33. svečanosti Pasionske baštine, u srijedu, 6. ožujka 2024. u prostorima Župe Uzvišenja Svetog Križa u zagrebačkom Sigetu učenici i učenice dramske skupine osnovnih škola „Lotrščak“ i „Ružičnjak“ izveli su predstavu o životu i djelovanju blaženog kardinala Alojzija Stepinca pod nazivom „U Tebe se, Gospodine, uzdam“.

Proslavljen Dan Općine i župe Kravarsko

Općina Kravarsko obilježila je u nedjelju 17. rujna svečanim programom Dan Općine i dan Župe Uzvišenja Svetoga Križa Kravarsko. Tom prigodom u novoizgrađenoj crkvi Uzvišenja Svetoga Križa sisački biskup Vlado Košić predslavio je misu u suslavlju s domaćim župnikom vlč. Hrvojem Zovkom, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Križevo proslavljeno u Sisku

Župnu svetkovinu Uzvišenja Svetog Križa, u četvrtak 14. rujna 2023. proslavila je sisačka katedralna župa u dvorištu Pastoralnog centra „Petar Žagmeštar“, u podno zvonika koji se gradi uz oštećenu katedralu.

1 2 3 5