Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlc-ivan-benakovic

Proslavljen Dan KBF-a u Đakovu

Proslava Dana Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu počela je 7. studenoga svečanom misom koju je u đakovačkoj katedrali predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Duhovni biblijski susret u Ruščici

Duhovni biblijski susret, namijenjen članovima župne biblijske zajednice, župnih schönstattskih vijenaca i bračnim parovima te svim drugim vjernicima održan je u petak 21. listopada 2022. u župnoj crkvi u Ruščici.

Đakovo: Sjednica Nadbiskupijskog povjerenstva za biblijski pastoral

U Nadbiskupskom domu u Đakovu u subotu 1. listopada održana je sjednica Povjerenstva za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije na čelu s novim povjerenikom, vlč. dr. sc. Ivanom Benakovićem, ujedno profesorom na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Đakovu.

Počele osječke biblijske večeri

Ciklus biblijskih tribina utorkom „Poznavanjem Biblije do transformacije ljudske osobnosti“ započeo je u utorak 27. rujna u retfalačkoj Župi Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku uz vodstvo svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. dr. sc. Ivana Benakovića, profesora Svetog pisma na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu.

Doktorirao vlč. Ivan Benaković

Vlč. Ivan Benaković, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije stekao je u utorak 14. lipnja naslov doktora biblijske teologije na Papinskom Sveučilištu Gregoriana u Rimu, obranivši disertaciju pod naslovom „The dynamism of naming in the Book of Revelation. An analysis of the concept of name in the Book of Revelation“ (Dinamizam imenovanja u Knjizi Otkrivenja. Analiza koncepta imena u Knjizi Otkrivenja).

„Korizmeni hod s Biblijom“ u osječkoj župi Preslavnog Imena Marijina

U Župi Preslavnog Imena Marijina u Osijeku započeo je ciklus biblijskih tribina u korizmenom vremenu. Na poziv župnika preč. Ivana Jurića, biblijske susrete predvodi mr. sc. Ivan Benaković, asistent na KBF-u u Đakovu i svećenik na poslijediplomskom studiju biblijske teologije u Rimu.