Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlc-ivan-juric

Aljmaška Cenacolova bratovština gostovala u osječkoj župi

U retfalačkoj župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku u četvrtak 9. ožujka održan je mjesečni duhovni susret s gostima aljmaške Bratovštine „Gospa od Utočišta“ Zajednice Cenacolo koji su predmolili pobožnosti i sudjelovali u večernjem euharistijskom slavlju.

Proslavljena 25. obljetnica djelovanja HKDMST-a Podružnica Osijek

Dvadesetpeta godišnjica djelovanja Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara (HKDMST) Podružnica Osijek proslavljena je u subotu 11. veljače 2023., na spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Spomendan sv. Apolonije svečano proslavljen u Osijeku

Spomendan sv. Apolonije, zaštitice dentalne medicine i dentalnih pacijenata, 9. veljače, svečano su proslavili članovi osječkog Područnog sjedišta Hrvatske komore dentalne medicine (HKDM) sudjelujući u duhovnoj obnovi u retfalačkoj župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku.

Svetkovinu Svih svetih refalačka župa prvi put proslavila misama na grobljima

Svetkovina Svih svetih svečano je proslavljena 1. studenoga u retfalačkoj župi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku, a dvije su mise prvi put u 61. godini postojanja župe slavljene na Retfalačkom i Mađarskom groblju (Mađarska Retfala), uz zgrade posljednjeg ispraćaja, te su, nakon misa i zajedničke molitve za sve vjerne mrtve, blagoslovljena počivališta pokojnika.

Počele osječke biblijske večeri

Ciklus biblijskih tribina utorkom „Poznavanjem Biblije do transformacije ljudske osobnosti“ započeo je u utorak 27. rujna u retfalačkoj Župi Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku uz vodstvo svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. dr. sc. Ivana Benakovića, profesora Svetog pisma na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu.

Duhovna obnova medicinskih sestara i tehničara

Adventska duhovna obnova članica osječkog ogranka Hrvatskoga katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara održana je u nedjelju 12. prosinca u prostorima Župe Preslavnog Imena Marijina u Osijeku.

1 2