Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlc-tomislav-corluka

Započelo Trajno euharistijsko klanjanje u Osijeku

„Trajno euharistijsko klanjanje važna je duhovna snaga, važan duhovni apostolat i to baš euharistijski, dakle još važniji, tako potreban Crkvi i svijetu našega vremena“, rekao je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić predsjedajući svečanim misnim slavljem na blagdan Majke Božje Bistričke, 13. srpnja, kojim je otvorena dvanaesta kapela Trajnog euharistijskog klanjanja (TEK) u Hrvatskoj, a peta u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji – kapela Gospe Snježne u Osijeku.

Započele pripreme za Trajno euharistijsko klanjanje u Osijeku

Nakon uspostave Trajnog euharistijskog klanjanja (TEK) u Đakovu, Vukovaru, Slavonskom Brodu i Vinkovcima, u nedjelju 4. lipnja započeta je organizacija otvaranja kapele Trajnog euharistijskog klanjanja i u Osijeku - četvrte kapele na području Đakovačko-osječke nadbiskupije, a dvanaeste na području Hrvatske.

Mlada misa vlč. Stjepana Kreše

Vlč. Stjepan Krešo, ovogodišnji mladomisnik Đakovačko-osječke nadbiskupije, mladu misu proslavio je u nedjelju 31. srpnja u župnoj crkvi svoje rodne Župe svete Ane u Tenji pod geslom iz knjige Otkrivenja: „Milost Gospodina Isusa sa svima!“

Dan čašćenja Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Dan čašćenja Gospe Brze Pomoći, „osmi“ u lipnju, proslavljen je u srijedu, 8. lipnja u istoimenom Gospinom svetištu i župi u Slavonskom Brodu. Kako je to župljanima brodske župe Bezgrješnog Srca Marijina na Budainci bio i zavjetni dan Gospi Brze Pomoći, kojoj se posebno mole za obitelji, središnje misno slavlje predvodio je njihov župnik Tomislav Ćorluka.

Pripreme za trajno euharistijsko klanjanje u Slavonskom Brodu

Predavanje o trajnom euharistijskom klanjanju u Župi Bezgrješnog Srca Marijina na Budainci u Slavonskom Brodu održala je u četvrtak 12. svibnja Nada Burum, nacionalna promotorica pobožnosti trajnog klanjanja koja se širi u Hrvatskoj.

Svetkovina sv. Leopolda Mandića u istoimenoj župi u Slavonskom Brodu

Svetkovina sv. Leopolda Mandića proslavljena je u četvrtak 12. svibnja u Župi sv. Leopolda Mandića u Slavonskom Brodu u naselju Mikrorajon. Središnje misno slavlje predvodio je vlč. Tomislav Ćorluka, župnik brodske Župe Bezgrješnog Srca Marijina u naselju Budainka.