Budi dio naše mreže
Izbornik

Mlada misa vlč. Stjepana Kreše

Tenja (IKA/TU)

Vlč. Stjepan Krešo, ovogodišnji mladomisnik Đakovačko-osječke nadbiskupije, mladu misu proslavio je u nedjelju 31. srpnja u župnoj crkvi svoje rodne Župe svete Ane u Tenji pod geslom iz knjige Otkrivenja: „Milost Gospodina Isusa sa svima!“

Misu su suslavili domaći župnik Dejan Čaplar, ovogodišnji mladomisnici i još desetak svećenika, među kojima i propovjednik, župnik Župe sv. Josipa u Josipovcu vlč. Jure Krešo.

Na početku je mladomisnika i sve okupljene pozdravio župnik Čaplar, a potom je vlč. Jure Krešo rastumačio naviještenu Božju Riječ koja stavlja naglasak na ispraznost ljudskoga života bez Božje prisutnosti. Biblijskim citatima opisao je narav svećeništva i uputio riječi ohrabrenja kao pomoć na putu koji je pred mladim svećenicima.

Nakon euharistije, za koju su darove pred oltar prinijeli župljani svečano odjeveni u tradicionalne narodne nošnje, mladomisnik Stjepan uputio je zahvalu. Prije svih, Trojedinom Bogu na daru života i svećeništva, potom svojim roditeljima Suzani i Nikoli, braći Mateju, Jurju i Josipu, sestri Barbari, bakama i djedovima.

Uputio je zahvalu i rodbini, prijateljima, kolegama, svim svećenicima, subraći mladomisnicima, propovjedniku i stricu vlč. Juri Kreši, bogoslovima, župniku Čaplaru, vlč. Tomislavu Čorluki, župniku Župe Bezgrešnog Srca Marijinog u Slavonskom Brodu, gdje je bio na đakonskom parktikumu i svim župljanima u Slavonskom Brodu i Tenji. Napose je zahvalio onima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji slavlja mlade mise te župnim mješovitim zborovima spomenutih župa koji su predvodili liturgijsko pjevanje.

Na kraju euharistijskog slavlja, udijelio je mladomisnički blagoslov svim sudionicima.

Slavlju mlade mise prethodila je duhovna priprava, a misu uočnicu predvodio je vlč. Čorluka.