Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: voditelji

Novi voditelji Teen STAR programa

U Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu u četiri subote, od 10. veljače do 3. ožujka održana je 40-satna edukacija novih voditelja Programa cjelovitog spolnog odgoja Teen STAR. Završilo ju je 33 sudionika raznih dobi i struka, angažiranih u župama i zajednicama mladih.

Susret voditeljâ crkvenih zborova Dubrovačke biskupije

Susret voditeljâ crkvenih zborova Dubrovačke biskupije održan je u subotu 24. veljače u Biskupijskom sjemeništu u Dubrovniku. Gost predavač na susretu bio je dr. don Mihael (Mišo) Prović, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije, a tema susreta bila je „Glazba i župna zajednica – iskustvo i izazovi u župnoj katehezi i pastoralu“.

Papa primio u audijenciju voditelje crkvenih udruga, pokreta i zajednica

Papa Franjo primio je u četvrtak, 16. rujna u audijenciju sudionike Susreta voditeljâ vjerničkih društava, crkvenih pokreta i novih zajednica održanog u organizaciji Dikasterija za laike, obitelj i život na temu „Zadaća upravljanja u laičkim skupinama – crkvena služba“. „Vladati u Crkvi znači služiti, u protivnom se lako upadne u zloupotrebu moći“, poručio je u svom obraćanju.

Završena edukacija novih voditelja programa Teen STAR

Brojci od 400-tinjak već postojećih voditelja programa cjelovitog spolnog odgoja mladih Teen STAR u Hrvatskoj pridružilo se u subotu 29. rujna novih 40 voditelja završivši stručnu edukaciju započetu u ožujku. Edukaciju su zajednički organizirali Nadbiskupijski pastoralni institut i Udruga Teen STAR.