Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vojni-biskup-jure-bogdan

Đakovo: Proslavljen Dan vojne kapelanije Marije Pomoćnice

Vojna kapelanija u Đakovu „Marija pomoćnica“ proslavila je u srijedu 24. svibnja svoju nebesku zaštitnicu misnim slavljem koje je, povodom Dana kapelanije, predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u RH.

Pripreme za proslavu 25. obljetnice Vojnog ordinarijata u RH

Sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu i provedbu 30. nacionalnog hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu održan je u utorak, 6. rujna u sjedištu Vojnog ordinarijata u Zagrebu. Hodočašće će se održati u nedjelju 2. listopada 2022. godine, a tom prigodom bit će svečano proslavljena 25. obljetnica osnutka Vojnog ordinarijata u RH.

Proljetni susret svećenika Vojnog ordinarijata u Valbandonu

Proljetni formativni susret svećenika, vojnih i policijskih kapelana Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj održan je od utorka 19. do petka 22. travnja u policijskom odmaralištu Valbandon kod Pule, izvijestili su iz Vojnog ordinarijata.

Misa Večere Gospodnje u sjedištu Vojnog ordinarijata

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan predvodio je Misu Večere Gospodnje i obrede Velikog četvrtka u kapeli Vojnog ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru u četvrtak 15. travnja, izvijestili su iz Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske.

Misa posvete ulja u sjedištu Vojnog ordinarijata

Vojni ordinarij Jure Bogdan predslavio je misu posvete ulja na Veliki četvrtak 14. travnja u kapeli Vojnog ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru, izvijestili su iz Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske.

Proslava sv. Nikole biskupa u HRM-u u Splitu

Dan nebeskoga zaštitnika vojnih kapelanija sv. Nikola biskup koje djeluju pri Hrvatskoj ratnoj mornarici, Središtu za obuku HRM, Flotili HRM, Obalnoj straži, Pomorskoj bazi Split proslavljen je u ponedjeljak 6. prosinca.

1 2 3