Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vojni-ordinarij-jure-bogdan

Biskup Bogdan susreo se u Vojnom ordinarijatu s ministrom obrane Anušićem

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Aušić sa suradnicima sastao se s vojnim ordinarijem u Republici Hrvatskoj msgr. Jurom Bogdanom u Vojnom ordinarijatu, u četvrtak 21. ožujka 2024. godine, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Proslavljen Dan vojne kapelanije „Sveta Obitelj“

Dan vojne kapelanije „Sveta Obitelj" proslavljen je u srijedu 17. siječnja u vojarni „1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia“ u Zagrebu. U sklopu svečane proslave, vojni ordinarij Jure Bogdan pastoralno je pohodio kapelaniju, predvodio obred blagoslova djelatnika vojarne i predslavio misu, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Posjet vojnog muftije Vojnom ordinarijatu u Republici Hrvatskoj

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan primio je u srijedu 25. listopada u sjedištu Vojnog ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru vojnog muftiju u Bosni i Hercegovini Hadisa-ef. Pašalića, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Proslavljen Dan vojne kapelanije u Vinkovcima

Vojna kapelanija „Kraljica Svete Krunice i Sveti Ivan Kapistran“ proslavila je u petak 6. listopada svoju nebesku zaštitnicu u vojarni 5. gardijske brigade „Slavonski Sokolovi“ u Vinkovcima, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata. 

Sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu hodočašća u Lurd

U Vojnom ordinarijatu u Zagrebu održan je u ponedjeljak 24. travnja drugi sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu i provedbu 29. hodočašća vjernika Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes koje će se održati od 9. do 16. svibnja, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Misa Večere Gospodnje u Vojnom ordinarijatu

Misa Večere Gospodnje i obredi Velikog četvrtka proslavljeni su 6. travnja u Vojnom ordinarijatu na zagrebačkom Ksaveru. Misu predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Slavljena misa povodom Dana 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Povodom obilježavanja Dana 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i 30. obljetnice pogibije desetorice pripadnika 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i 7. domobranske pukovnije, vojni ordinarij Jure Bogdan predvodio je u utorak 21. ožujka misu zadušnicu za poginule i umrle branitelje u crkvi Svih svetih na groblju Sukušan-Debeljak u Sukošanu, u Zadarskoj nadbiskupiji, izvijestio je Vojni ordinarijat.

1 2 3 5