Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vojni-ordinarij-jure-bogdan

Obilježen Dan vojne kapelanije „Sveti Petar i Pavao“

Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji su na službi u vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na Plesu u Velikoj Gorici, u srijedu 29. lipnja proslavili su blagdan svojih nebeskih zaštitnika svetih Petra i Pavla i Dan vojne kapelanije, izvijestila su iz Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Pogreb svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije don Ljube Bodrožića

Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije don Ljubo Bodrožić ispraćen je na posljednji počinak u srijedu 13. travnja na gradskom groblju Lovrinac u Splitu u 74. godini života i 50. godini misništva. Misu i sprovodne obrede predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Sprovod generala Đure Dečaka u Virovitici

Na gradskom groblju u Virovitici održani su u ponedjeljak 4. travnja sprovodni obredi i pokop general-pukovnika Đure Dečaka, zapovjednika u Domovinskom ratu, župana i saborskog zastupnika, izvijestio je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

Obilježena 31. obljetnica akcije „Plitvice“ i pogibije Josipa Jovića

Trideset i prva obljetnica akcije „Plitvice“ i pogibije hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, prve žrtve Domovinskoga rata, obilježena je u četvrtak 31. ožujka na Plitvičkim jezerima. Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan predvodio je molitvu za pokojnog Josipa Jovića i sve poginule hrvatske branitelje, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Zagrebački Poljičani proslavili blagdan sv. Jure

Zagrebački Poljičani i prijatelji Poljica i ove su godine misnim slavljem u crkvi sv. Blaža u Zagrebu proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Jure, a svečanu euharistiju u petak 23. travnja predslavio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan.

1 2 3 4