Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vojni-ordinarij-jure-bogdan

Sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu hodočašća u Lurd

U Vojnom ordinarijatu u Zagrebu održan je u ponedjeljak 24. travnja drugi sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu i provedbu 29. hodočašća vjernika Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes koje će se održati od 9. do 16. svibnja, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Misa Večere Gospodnje u Vojnom ordinarijatu

Misa Večere Gospodnje i obredi Velikog četvrtka proslavljeni su 6. travnja u Vojnom ordinarijatu na zagrebačkom Ksaveru. Misu predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Slavljena misa povodom Dana 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Povodom obilježavanja Dana 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i 30. obljetnice pogibije desetorice pripadnika 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i 7. domobranske pukovnije, vojni ordinarij Jure Bogdan predvodio je u utorak 21. ožujka misu zadušnicu za poginule i umrle branitelje u crkvi Svih svetih na groblju Sukušan-Debeljak u Sukošanu, u Zadarskoj nadbiskupiji, izvijestio je Vojni ordinarijat.

Slavljena misa povodom 5. obljetnice smrti fra Josipa Marcelića

Vojni ordinarij Jure Bogdan predvodio je u petak 20. siječnja misu u crkvi Svete Obitelji na splitskom Sukoišanu povodom 5. obljetnice smrti fra Josipa Marcelića, TOR, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Obilježena 31. obljetnica HVU „Dr. Franjo Tuđman“

U prigodi svečanog obilježavanja 31. obljetnice Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, u utorak 20. prosinca, vojni ordinarij Jure Bogdan predvodio je misu zornicu u kapeli sv. Mihaela arkanđela na HVU, izvijestio je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

Obilježen Dan vojne kapelanije „Sveti Petar i Pavao“

Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji su na službi u vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na Plesu u Velikoj Gorici, u srijedu 29. lipnja proslavili su blagdan svojih nebeskih zaštitnika svetih Petra i Pavla i Dan vojne kapelanije, izvijestila su iz Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

1 2 3 5