Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vojni-ordinarij-jure-bogdan

Zagrebački Poljičani proslavili blagdan sv. Jure

Zagrebački Poljičani i prijatelji Poljica i ove su godine misnim slavljem u crkvi sv. Blaža u Zagrebu proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Jure, a svečanu euharistiju u petak 23. travnja predslavio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan.

Tradicionalno hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja Majci Božjoj Bistričkoj

28. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu održano je u nedjelju 4. listopada. Na hodočašću su nazočili ministri branitelja Tomo Medved, kao i ministar obrane Mario Banožić koji je podsjetio da su hrvatski vojnici obranili kršćanski identitet i kulturu ovih prostora. Misu u crkvi na otvorenom Blaženog Alojzija Stepinca predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan, javlja Hina.

Svečano proslavljena 29. obljetnica utemeljenja Glavnog stožera Oružanih snaga RH

U povodu obilježavanja 29. godišnjice Glavnog stožera Oružanih snaga u petak 25. rujna u Ministarstvu obrane RH održana je svečanost na kojoj su uručene pohvale i nagrade pripadnicima Hrvatske vojske. Obilježavanje je započelo misom u kapelici svetog Ivana Pavla II. koju je predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan.

21. hodočašće hrvatske policije u Ludbreg Predragocjenoj Krvi Kristovoj

U sklopu obilježavanja Svete nedjelje u Ludbregu, na „Sveti petak“ 4. rujna, održano je 21. hodočašće hrvatske policije u Svetište Predragocjene Krvi Kristove. Hodočasničku misu na otvorenom prostoru u Zavjetnoj kapeli predslavio je vojni biskup u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan u zajedništvu s mons. Josipom Đurkanom upraviteljem Svetišta i drugim svećenicima.

1 2 3