Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vojni-ordinarij-mons-jure-bogdan

Blagoslov Ministarstva obrane i Glavnog stožera OS RH

Blagoslov Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Glavnog stožera Oružanih snaga održan je u utorak 21. prosinca u predvorju MORH-a, a predvodio ga je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Proslava Dana kapelanije u Policijskoj upravi zagrebačkoj

U srijedu 26. svibnja djelatnici Policijske uprave zagrebačke, zajedno sa svojim načelnikom Markom Rašićem, u velikoj dvorani PU zagrebačke u Heinzelovoj ulici 98 svečano su proslavili blagdan svoje zaštitnice Majku Božju Kamenitih vrata. Svečanom euharistijskom slavlju u prigodi proslave Dana kapelanije, kojega je predvodio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, prethodila je komemoracija za poginule i nestale branitelje PU zagrebačke.

Misu za branitelje u crkvi Sveta Mati slobode predvodio vojni biskup Jure Bogdan

Svetu misu zadušnicu povodom 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Bljesak" za sve poginule, preminule i nestale branitelje te sve žrtve Domovinskog rata 1. svibnja je u crkvi Sveta Mati slobode u Zagrebu predvodio vojni biskup u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan, u zajedništvu s nekoliko vojnih i policijskih kapelana.

Mons. Jure Bogdan u Vinkovcima: Kao Crkva, želimo biti kvasac i duša ove zemlje

Svečanim misnim slavljem za hrvatske branitelje i civile koji su preminuli, poginuli, ubijeni i/ili nestali u Domovinskom ratu, kao i za sve one branitelje koji su preminuli nakon rata ili od ratnih posljedica, na osobit način za pokojne iz 3. gardijske brigade „Kune“, a koje je u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan, u četvrtak 29. travnja započelo je u Vinkovcima središnje obilježavanje 30. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade „Kune“.