Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vojni-ordinarij-u-rh

Primopredaja službe vršitelja dužnosti ravnatelja Hrvatske katoličke mreže

U skladu s odlukom s izvanrednog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u njezinu sjedištu na Ksaveru u Zagrebu izvršena je 1. srpnja primopredaja službe vršitelja dužnosti ravnatelja Hrvatske katoličke mreže (HKM) između dosadašnjeg v. d. ravnatelja generalnog tajnika HBK preč. dr. Krunoslava Novaka i novoga v. d. ravnatelja predstojnika Tiskovnog ureda HBK mr. sc. Zvonimira Ancića.

Misa i zatvaranje 64. međunarodnog vojnog hodočašća

Posljednji dan 64. međunarodnog vojnog hodočašća u Lurd (PMI), nedjelja 26. svibnja, započeo je međunarodnim euharistijskim slavljem u bazilici sv. Pija X. Misu je predvodio Papin izaslanik i tajnik Svete Stolice za odnose s državama nadbiskup Paul Richard Gallagher u zajedništvu s vojnim biskupima među kojima su bili i vojni ordinarij u RH Jure Bogdan i vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, drugim vojnim i policijskim kapelanima i svećenicima.

Počelo 30. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd

Svečanom misom u župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Novome Zagrebu počelo je u utorak, 21. svibnja, jubilarno 30. nacionalno hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd. Predvode ih vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan i zapovjednik putovanja brigadni general Željko Ljubas.

Razgovor s vojnim ordinarijem mons. Jurom Bogdanom povodom 30. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes

Trideseto hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja počinje u utorak 21. svibnja 2024. u Lurd, u okviru 64. međunarodnog vojnog hodočašća i koje traje do 28. svibnja. U hodočašću sudjeluje 40-tak zemalja s 15 tisuća hodočasnika, od kojih je više od tisuću iz Hrvatske. Tim povodom vojni ordinarij mons. Jure Bogdan za Hrvatski katolički radio govorio je o detaljima hodočašća i najavio program. Razgovor je vodio glavni urednik HKM-a Siniša Kovačić.

Održan križni put za hrvatsku vojsku i policiju na Ksaveru

Križni put za katoličke vjernike pripadnike hrvatske vojske i policije održan je 10. ožujka na ksaverskoj Kalvariji u Župi sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu. Križni put predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan, uz sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga RH, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, kadeta Hrvatskog vojnog učilišta i polaznika Policijske akademije, vatrogasaca, povijesnih postrojbi, i brojnih drugih vjernika.

Pepelnica u Vojnom ordinarijatu

Na Čistu srijedu, 14. veljače u kapeli Vojnog ordinarijata misom i obredom pepeljenja djelatnici ordinarijata i drugi vjernici započeli su svoj korizmeni hod, objavljeno je na stranici Vojnoga ordinarijata.

1 2 3 4