Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vrhbosanska-nadbiskupija

Nadbiskup Vukšić predvodio misu na svetkovinu Bezgrješnoga začeća BDM, suzaštitnice Vrhbosanske nadbiskupije

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić u zajedništvu s umirovljenim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, slavio je u četvrtak 8. prosinca 2022. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu svečanu euharistiju u prigodi svetkovine Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, suzaštitnice Vrhbosanske nadbiskupije.

Izaslanstvo Vrhbosanske nadbiskupije posjetilo organizaciju „Kirche in Not“

Izaslanstvo Vrhbosanske nadbiskupije, predvođeno nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim Tomom Vukšićem, boravilo je od srijede 9. do petka 11. studenoga u Königsteinu, u blizini Frankfurta, u radnom posjetu katoličkoj humanitarnoj organizaciji „Kirche in Not“, objavljeno je na mrežnoj stranici Vrhbosanske nadbiskupije, a prenosi KTA.

Sjednica Svećeničkog vijeća Vrhbosanske nadbiskupije

Pod predsjedanjem vrhbosanskog nadbiskupa metropolita i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH Tome Vukšića u srijedu 12. listopada u prostorijama Ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu održana je sjednica Svećeničkog vijeća Vrhbosanske nadbiskupije, objavljeno je na mrežnoj stranici VN.

Homilija nadbiskupa Vukšića na hodočašću u Mariju Bistricu

Homilija predsjednika Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanskog nadbiskupa i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH Tome Vukšića na misu koju je predslavio u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u subotu 8. listopada 2022., u okviru 17. hodočašća vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije u Mariju Bistricu, održanom pod geslom „Blaženi oni koji slušaju riječ Božju i čuvaju je“ (usp. Lk 11, 28).

Održan 26. susret dijecezanskih svećenika Vrhbosanske nadbiskupije

U prostorijama Svećeničkog doma u Sarajevu, u srijedu 21. rujna, održan je 26. susret svećenika Vrhbosanske nadbiskupije o temi vjeronauk u školi. Uz nadbiskupa u miru kardinala Vinka Puljića sudjelovalo je više od stotinu dijecezanskih svećenika na čelu s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH Tomom Vukšićem, prenosi KTA.

Izaslanstvo Kraljevine Švedske razgovaralo s predstavnicima Vrhbosanske nadbiskupije i BK BiH

Posebni izaslanik Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Švedske za pitanja religije u sukobima i izgradnji mira Peter Weiderud i veleposlanica Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Johanna Strömquist razgovarali su s generalnim vikarom Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađanom Ćosićem i generalnim tajnikom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Ivom Tomaševićem u petak 2. rujna u nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu, izvijestila je KTA.

Održan seminar za ovlast ispovijedanja

U Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu 1. i 2. rujna održan je Seminar za ovlast ispovijedanja na kojemu su sudjelovali svećenici s cijelog područja BK-a BiH koji nemaju trajnu ovlast podjeljivanja sakramenta pomirenja.

1 2 3 10