Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vrhbosanska-nadbiskupija

Posveta crkve u Orašju u župi bl. Alojzija Stepinca

Predvodeći u četvrtak, 9. lipnja svečano euharistijsko slavlje u Župi bl. Alojzija Stepinca u Orašju u Bosanskoj Posavini uz geslo „U Tebe se uzdam Gospodine!“ umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić posvetio je župnu crkvu i u oltar ugradio Stepinčeve moći.

Bajramska čestitka nadbiskupa Vukšića

Povodom Ramazanskog Bajrama, kojega muslimani slave 2. svibnja, vrhbosanski nadbiskup i predsjednik Biskupske konferencija Bosne i Hercegovine Tomo Vukšić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice Huseinu ef. Kavazoviću, izvijestila je Vrhbosanska nadbiskupija.

Priprema susreta partnerskih biskupija iz Limburga i Sarajeva

Susret predstavnika biskupije Limburg i Vrhbosanske nadbiskupije, koje su partnerske biskupije bit će održan od 4. do 8. travnja u Nadbiskupijskome centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu, najavljeno je na portalu Nedjelja.

Preminuo mons. Luka Kesedžić

Svećenik Vrhbosanske nadbiskupije i voditelj Hrvatske katoličke misije Innsbruck mons. Luka Kesedžić preminuo je u večernjim satima u utorak 22. ožujka u Innsbrucku u 60. godini života, priopćila je Vrhbosanska nadbiskupija.

Preminuo vlč. Josip Vranješ

U Sveučilišnoj bolnici u australskom Geelongu u nedjelju, 20. ožujka u 63. godini života i 36. svećeništva preminuo je svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Josip Vranješ.

Primopredaja između kardinala Puljića i nadbiskupa Vukšića

U prostorijama Ordinarijata vrhbosanskoga u četvrtak, 10. ožujka između umirovljenog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića i vrhbosanskog nadbiskupa metropolita Tome Vukšića izvršena je primopredaja, objavio je portal Nedjelja Katoličkog tjednika. Tom prigodom potpisali su Zapisnik primopredaje.

1 2 3 9