Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vrhbosanska-nadbiskupija

Čestitka pape Franje u povodu 100 godina Katoličkog tjednika

Sveti Otac Franjo za 100. obljetnicu od pokretanja Katoličkog tjednika uputio je prigodnu čestitku vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću, uredništvu, djelatnicima, čitateljima te Vrhbosanskoj nadbiskupiji koja je nakladnik Katoličkog tjednika, Papinu čestitku prenosimo u cijelosti.

Susret vrhbosanskih nadbiskupa s ministrom Grlićem-Radmanom

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu u srijedu 5. siječnja u poslijepodnevnim satima susreli su se s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, priopćili su iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Poruka za došašće kardinala Puljića i nadbiskupa Vukšića

U povodu nadolazećeg vremena došašća i početka nove liturgijske godine vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić poslali su poruku svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima koju su naslovili: „Došašće – Božji hod k nama i naš hod ususret k njemu“, a koju prenosimo u cijelosti.

Osvjetljavanje sarajevske katedrale u znak solidarnosti s progonjenim kršćanima

Vrhbosanska nadbiskupija priključit će se u srijedu 24. studenoga inicijativi Katoličke humanitarne organizacije „Kirche in Not“ te će osvjetljavanjem katedrale Srca Isusova u crveno izraziti solidarnost s progonjenim kršćanima diljem svijeta, priopćili su iz Vrhbosanske nadbiskupije u četvrtak 18. studenoga.

„Zvon za Vukovar“ u Vrhbosanskoj nadbiskupiji

Župe Vrhbosanske nadbiskupije priključit će se u četvrtak, 18. studenoga inicijativi „Zvon za Vukovar“ te će u svim crkvama nadbiskupije zvoniti zvona s početkom u 18.11 sati, objavila je Vrhbosanska nadbiskupija.

U Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu održane duhovne vježbe za svećenike

U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu od 9. do 12. studenoga održane su duhovne vježbe za svećenike Vrhbosanske nadbiskupije, a voditelj je bio nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu i svećenik Zagrebačke nadbiskupije dr. vlč. Tomislav Markić, prenosi Katolička tiskovna agencija (KTA).

1 2 3 7