Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vrhbosanska-nadbiskupija

Kardinal Puljić najavio hodočašće vjernika iz BiH u Mariju Bistricu

Vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić i glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Dražen Kustura su u utorak 5. listopada u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija najavili hodočašće vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke koje će se održati u subotu 9. listopada.

Održano prvo zasjedanje Sinode Vrhbosanske nadbiskupije

Članovi Skupštine Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije u subotu 18. rujna u prostorijama Svećeničkog doma u Sarajevu održali su prvo zasjedanje na kojem su raspravljali o dijelu „Radnog dokumenta“, koji je priredilo povjerenstvo za eklezijalno-pravno područje, javlja nadbiskupijski Ured za odnose s javnošću.

Otvorena skupštinska zasjedanja Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije

Vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić predslavio je u subotu, 11. rujna, u katedrali Srca Isusova u Sarajevu euharistiju za vrijeme koje su članovi Sinode položili Ispovijest vjere te su otvorena skupštinska zasjedanja Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije.

Personalne promjene u Vrhbosanskoj nadbiskupiji

Vrhbosanski nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić u proteklom razdoblju potpisao je dekrete o razrješenjima i imenovanjima na nove službe svećenika, dijecezanskih i redovničkih, na području Vrhbosanske nadbiskupije.

Kardinal Puljić obišao radove na obnovi vrhbosanske Bogoslovije

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić pohodio je u srijedu 21. srpnja, u pratnji rektora Zdenka Spajića, Vrhbosansko bogoslovno sjemenište, da bi na licu mjesta vidio kako teku radovi na dva projekta obnove Bogoslovije, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

Proslavljen 50. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije

50. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije proslavljen je 29. svibnja u župi Komušina i na brdu Kondžilo, gdje je središnju euharistiju predslavio vrhbosanski nadbiskup koadjutor i vojni apostolski upravitelj u BiH Tomo Vukšić, objavila je Nedjelja.

1 2 3 6