Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vukovi

Prvi apostolat

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 15. veljače papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu Papina razmišljanja, koje donosimo u cijelosti, bila je tema "Prvi apostolat".

Papin govor članovima Rimske kurije

„Svi grijesi, padovi i zlo koje su počinila neka djeca Crkve neće nikada moći potamniti ljepotu njezina lica, štoviše pružit će siguran dokaz da njezina snaga nije u nama, nego je iznad svega u Kristu Isusu, Spasitelju svijeta i Svjetlosti svega stvorena, koji je ljubi i daje život za nju. Božić dokazuje da ozbiljna zla koja su počinili pojedinci nikada neće moći zasjeniti sve dobro koje Crkva besplatno čini u svijetu“, poručio je papa Franjo u govoru koji je uputio članovima Rimske kurije koje je 21. prosinca primio u audijenciju. Donosimo opširan prikaz Papinoga govora.

Biskup Križić predvodio misu za hrvatske branitelje

Prigodom obilježavanja 26. obljetnice osnutka 9. gardijske brigade HV „Vukovi“ u utorak 30. listopada u gospićkoj katedrali Navještenja BDM misu za poginule i preminule hrvatske branitelje predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.