Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zadusna-subota

Zadušna subota u Samoboru

Grkokatolička župna zajednica praoca naše vjere Abrahama u Samoboru u subotu 18. ožujka liturgijskim molitvama proslavila je četvrtu Zadušnu subotu.

Četvrta zadušna subota u Samoboru

U grkokatoličkom pastoralnom centru praoca naše vjere Abrahama u Samoboru u subotu 26. ožujka služena je Četvrta zadušna subota.

Na zagrebačkom Gornjem gradu liturgijski obilježena Zadušna subota

U subotu 27. veljače u grkokatoličkoj Župi sv. Ćirila i Metoda na zagrebačkom Gornjem gradu obilježena je Zadušna subota. Liturgijsko slavlje u zagrebačkoj grkokatoličkoj konkatedrali predslavio je križevački vladika mons. Milan Stipić, a suslužili su biskupski vikar Daniel Vranešić, žumberački dekan o, Nenad Krajačić, stenjevečki župnik o. Ivan Grinišin i protojerej stavrofor Milan Vranešić.

Na Zadušnu subotu u Sošicama blagoslovljena grobnica svećenika Stipe Benka

U Sošicama je u subotu 30. svibnja obilježena peta Zadušna subota. Svečano liturgijsko slavlje predvodio je biskupski vikar o. Daniel Vranešić a suslužili su: žumberački dekan o. Nenad Krajačić, katedralni dekan o. Marjan Jeftimov, mjesni sošički župnik o. Zoran Vladušić, stojdraški župnik o. Milan Vranešić, duhovnik Grkokatoličkog sjemeništa o. Taras Barščevski i ravnatelj eparhijskog Caritasa o. Ivan Radeljak.

Zadušna subota u zagrebačkoj župi sv. Ćirila i Metoda

U zagrebačkoj grkokatoličkoj župi sv. Ćirila i Metoda na Gornjem Gradu tradicionalno je 16. ožujka obilježena Druga zadušna subota. Na svetoj liturgiji koja je služena za sve pokojne okupili su se župljani sa područja cijeloga grada.