Budi dio naše mreže
Izbornik

Na Zadušnu subotu u Sošicama blagoslovljena grobnica svećenika Stipe Benka

Sošice (IKA)

U Sošicama je u subotu 30. svibnja obilježena peta Zadušna subota. Svečano liturgijsko slavlje predvodio je biskupski vikar o. Daniel Vranešić a suslužili su: žumberački dekan o. Nenad Krajačić, katedralni dekan o. Marjan Jeftimov, mjesni sošički župnik o. Zoran Vladušić, stojdraški župnik o. Milan Vranešić, duhovnik Grkokatoličkog sjemeništa o. Taras Barščevski i ravnatelj eparhijskog Caritasa o. Ivan Radeljak.

Okupljenim vjernicima u homiliji je o važnosti molitve za pokojne govorio o. Milan Vranešić. Propovjednik je među ostalim  istaknuo kako se kroz molitvu za svoje pokojnike na najljepši način zahvaljujemo za sve ono što su nam lijepoga učinili.

“Ujedno moleći na Zadušnu subotu za sve naše preminule biskupe, svećenike, redovnice i vjernike, mi dajemo dobar primjer novoj generaciji koja će isto tako nastaviti molitvu i za nas kad nas više ne bude”, kazao je o. Milan.

Na kraju liturgijskog slavlja mjesni župnik o. Zoran Vladušić zahvalio je svećenstvu i vjernicima na zajedničkom obilježavanju Zadušne subote te je svima čestitao Dan državnosti Republike Hrvatske.

Po završetku panahide biskupski vikar blagoslovio je novoizgrađenu grobnicu pokojnog sošičkog župnika o. Stipe Benka. U ime Žumberačkog vikarijata Križevačke eparhije posebna zahvala izrečena je ravnatelju Caritasa o. Ivanu Radeljaku koji je zajedno sa djelatnicima Doma u Loboru vodio skrb za onemoćalog svećenika Stipu Benka kao i za kasnije dostojanstveno uređenje njegovog posljednjeg počivališta na sošičkom mjesnom groblju.