Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sosice

Biskup Šaško predvodio misu bdjenja u Sošicama

Uvod i homiliju zagrebačkoga pomoćnog biskupa Ivana Šaška na misi bdjenja svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije prigodom blagoslova obnovljene kapele Uznesenja BDM u Sošicama u subotu 14. kolovoza 2021. prenosimo u cijelosti.

Vladika Stipić predvodio proštenje u Sošicama i obišao Svetu Geru

U nedjelju, 4. srpnja vjernici Župe sv. Petra i Pavla u Sošicama, tradicionalno su proslavili Petrovsko proštenje. Svečanu arhijerejsku liturgiju u župnoj crkvi služio je križevački vladika Milan Stipić, uz susluženje župnika Sošica i Kašta o. Zorana Vladušića i župnika Radatovića i Splita o. Zenje Zastavnoga.

Rukopoložen novi jerođakon Križevačke eparhije

Križevački vladika u miru Nikola Kekić rukopoložio je za đakona monaha Manastira Pokrova presvete Bogorodice u Kričkama brata Mladena, na blagdan svetog i slavnog proroka Ilije 20. srpnja u kapeli Krista Čovjekoljupca Samostana sestara Bazilijanki u Sošicama.

Na Zadušnu subotu u Sošicama blagoslovljena grobnica svećenika Stipe Benka

U Sošicama je u subotu 30. svibnja obilježena peta Zadušna subota. Svečano liturgijsko slavlje predvodio je biskupski vikar o. Daniel Vranešić a suslužili su: žumberački dekan o. Nenad Krajačić, katedralni dekan o. Marjan Jeftimov, mjesni sošički župnik o. Zoran Vladušić, stojdraški župnik o. Milan Vranešić, duhovnik Grkokatoličkog sjemeništa o. Taras Barščevski i ravnatelj eparhijskog Caritasa o. Ivan Radeljak.

Sošičani svečanom liturgijom proslavili nebeske zaštitnike župe sv. Petra i Pavla

U sošičkoj župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u nedjelju 30. lipnja okupio se veliki broj vjernika kako bi svečanom svetom liturgijom proslavili nebeske zaštitnike župe. Euharistijsko slavlje predvodio je žumberački biskupski vikar o. Daniel Vranešić u zajedništvu s mjesnim župnikom o. Zoranom Vladušićem i katedralnim dekanom o. Marjanom Jeftiovim iz Jastrebarskog.