Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zagrebacka-katedrala

Na Kaptolu se dovršava bogoslužni prostor bl. Alojzija Stepinca

U bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca u dvorištu na adresi Kaptol 28 će se na Veliki četvrtak, 14. travnja 2022. početi održavati liturgijska slavlja, najavio je rektor zagrebačke prvostolnice mons. Zlatko Koren u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija.

Homilija kardinala Tomka na misi zadušnici za kardinala Kuharića

Prigodom 20. obljetnice smrti kardinala Franje Kuharića, koji je preminuo 11. ožujka 2002., donosimo homiliju kardinala Josefa Tomka, koju je izrekao na sprovodnoj misi za blagopokojnog kardinala Kuharića 14. ožujka 2002., objavljenu na stranici Zagrebačke nadbiskupije.

I zvona zagrebačke katedrale zvonila za mir u Ukrajini

Na taj se način zagrebačka katedrala pridružila inicijativi Europske udruge graditelja katedrala u kojoj su zvona mnogih katedrala diljem Europe zvonila sedam minuta, svaka minuta za jedan dan ruske invazije i rata u Ukrajini.

Proslava Stepinčeva u Zagrebu i Krašiću

Dan rođenja za nebo bl. Alojzija Stepinca, 10. veljače, u Zagrebačkoj nadbiskupiji slavi se kao obvezatni spomendan, a svečano će biti proslavljen u Zagrebu i Krašiću.

Posvetna molitva Bezgrešnom Srcu Marijinu

Uoči 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske 15. siječnja i na dan kada je Vatikan službeno priznao Republiku Hrvatsku Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije donosi Posvetnu molitvu Bezgrešnom Srcu Marijinu zagrebačkog nadbiskupa kardinala Franje Kuharića koju je izrekao 15. siječnja 1992. na misi za mir u zagrebačkoj katedrali. Također, u ovoj godini spominjemo se i 20. obljetnice smrti kardinala Kuharića.

1 2 3 10