Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zagrebacka-katedrala

Mons. Koren: Zemni ostatci bl. Alojzija Stepinca ostaju u katedrali

Rektor katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Zlatko Koren se je u emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija, u petak 30. rujna 2022., osvrnuo na tijek obnove zagrebačke prvostolnice.

Mladi iz Njemačke na putu prema Bjelovaru molili na Stepinčevom grobu

Mladi iz Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina iz Göppingena i Hrvatske katoličke zajednice sv. Leopolda Bogdana Mandića iz Geislingena sa svojim župnikom fra Ivicom Jurišićem te mladi iz Hrvatske katoličke misije Karlsruhe pod vodstvom pastoralnog suradnika Darka Rupčića na putu prema Bjelovaru na Susret hrvatske katoličke mladeži u petak 16. rujna pohodili su zagrebačku katedralu.

Otvorena mrežna stranica zagrebačke katedrale

Na blagdan Majke Božje Bistričke, u srijedu 13. srpnja otvorena je mrežna stranica katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava u Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Generalni tajnici europskih biskupskih konferencija posjetili zagrebačku katedralu i hodočastili u Mariju Bistricu

Generalni tajnici europskih biskupskih konferencija, u subotu 2. srpnja na kraju radnog dijela 49. redovitog godišnjeg susreta započetog 30. lipnja u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, posjetili su zagrebačku katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava gdje su im dobrodošlicu poželjeli zagrebački pomoćni biskup i prepošt Prvostolnog kaptola mons. Ivan Šaško i rektor katedrale mr. Josip Kuhtić.

Na Kaptolu se dovršava bogoslužni prostor bl. Alojzija Stepinca

U bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca u dvorištu na adresi Kaptol 28 će se na Veliki četvrtak, 14. travnja 2022. početi održavati liturgijska slavlja, najavio je rektor zagrebačke prvostolnice mons. Zlatko Koren u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija.

1 2 3 11