Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zagrebacka-katedrala

Nadbiskup Kutleša, ministar Bačić i ministrica Obuljen Koržinek upoznati s tijekom obnove zagrebačke katedrale i Nadbiskupskog dvora

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek obišli su u srijedu 26. travnja crkvu i samostan Sv. Franje na Kaptolu te zagrebačku katedralu i Nadbiskupski dvor, gdje su upoznati s tijekom radova u konstruktivnoj obnovi i sanaciji. Pred katedralom im se pridružio i zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša sa suradnicima.

Rektor zagrebačke katedrale pohodio Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište

Rektor zagrebačke Katedrale i kanonik Prvostolnog zagrebačkog Kaptola mons. Zlatko Koren u zajedništvu s rektorom, odgojiteljima, duhovnicima, časnim sestrama i bogoslovima, u četvrtak 19. siječnja 2023. predslavio je je svečanu misu u bogoslovijskoj kapeli Presvetog Srca Isusova u Zagrebu.

Okićen bor ispred Zagrebačke katedrale

Na trgu ispred Zagrebačke katedrale, na kojoj traju radovi obnove nakon potresa, u četvrtak 22. prosinca okićen je bor. Obred kićenja bora predvodio je zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško, u nazočnosti rektora katedrale mons. Zlatka Korena te restauratora i radnika koji rade na obnovi.

Betlehemsko svjetlo stiglo u Hrvatsku

U organizaciji Saveza izviđača Hrvatske, na Treću adventsku nedjelju, 11. prosinca 2022., na zagrebačkom Kaptolu je u nizu održana ceremonija primopredaje Betlehemskog svjetla, objavljeno je na stranici Hrvatskoga sabora.

1 2 3 12