Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zagrebacka-katedrala

Posvetna molitva Bezgrešnom Srcu Marijinu

Uoči 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske 15. siječnja i na dan kada je Vatikan službeno priznao Republiku Hrvatsku Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije donosi Posvetnu molitvu Bezgrešnom Srcu Marijinu zagrebačkog nadbiskupa kardinala Franje Kuharića koju je izrekao 15. siječnja 1992. na misi za mir u zagrebačkoj katedrali. Također, u ovoj godini spominjemo se i 20. obljetnice smrti kardinala Kuharića.

Homilija kardinala Kuharića na misi za mir 15. siječnja 1992.

Uoči 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske 15. siječnja i na dan kada je Vatikan službeno priznao Republiku Hrvatsku Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije donosi homiliju zagrebačkog nadbiskupa kardinala Franje Kuharića koju je izrekao 15. siječnja 1992. na misi za mir u zagrebačkoj katedrali.

Predstavljena Kraševa Zagrebačka katedrala od bijele čokolade

Kraš je u utorak 14. prosinca u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu predstavio još jedan u nizu proizvoda kojima slavi najveće znamenitosti diljem Lijepe naše – ulazna vrata zagrebačke katedrale pretočili su u bijelu čokoladu te time obogatili svoju kolekciju Hrvatska baština.

Zagrebačkoj katedrali iz Japana doniran uređaj za rano otkrivanje potresa

U povodu donacije seizmičke opreme, tj. uređaja EQuard za rano otkrivanje potresa zagrebačku katedralu posjetili su u srijedu 27. listopada direktor tvrtke Challenge Co. Kazuo Sasaki, prva tajnica Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj Chie Oshima, glavna tajnica Hrvatskog povjerenstva za UNESCO i voditeljica Službe za UNESCO Rut Carek sa stručnim suradnicima te dipl. ing. Tomislav Fiket iz Seizmološke službe.

Apostolski nuncij mons. Lingua molio na grobu bl. Alojzija Stepinca

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua je zajedno sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem u subotu 18. rujna 2021. pohodio zagrebačku katedralu i pomolio se na grobu bl. Alojzija Stepinca, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Predsjednica Europske komisije u obilasku zagrebačke katedrale

U sklopu boravka u Zagrebu predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u pratnji predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića u četvrtak 8. srpnja obišla je zagrebačku katedralu, jedan od simbola stradanja u razornom potresu koji je prošle godine pogodio Zagreb. (kraća verzija)

VIDEO Zagrebačka katedrala - Predoltarnik s prikazom Svete obitelji

Zagrebačka katedrala je kroz povijest promijenila nebrojene oltare što zbog trošnosti što zbog različitih elementarnih nedaća; potresa, požara, poplava. Danas se u prvostolnici nalazi četrnaest oltara, ističe se u prilogu na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije.

Fra Iko Skoko najavio stolnoteniski turnir „Za Stepinčevu katedralu“

U povodu humanitarnoga stolnoteniskog turnira „Za Stepinčevu katedralu“ koji će se u petak i u subotu, 7. i 8. svibnja, održati u mostarskom studentskom domu Dompes, u bosanskohercegovačkom izdanju Večernjeg lista objavljen je razgovor s voditeljem Dompesa fra Ikom Skokom. Prenosimo dijelove tog razgovora.

1 2 3 9