Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zagrebacka-katedrala

Apostolski nuncij mons. Lingua molio na grobu bl. Alojzija Stepinca

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua je zajedno sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem u subotu 18. rujna 2021. pohodio zagrebačku katedralu i pomolio se na grobu bl. Alojzija Stepinca, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Predsjednica Europske komisije u obilasku zagrebačke katedrale

U sklopu boravka u Zagrebu predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u pratnji predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića u četvrtak 8. srpnja obišla je zagrebačku katedralu, jedan od simbola stradanja u razornom potresu koji je prošle godine pogodio Zagreb. (kraća verzija)

VIDEO Zagrebačka katedrala - Predoltarnik s prikazom Svete obitelji

Zagrebačka katedrala je kroz povijest promijenila nebrojene oltare što zbog trošnosti što zbog različitih elementarnih nedaća; potresa, požara, poplava. Danas se u prvostolnici nalazi četrnaest oltara, ističe se u prilogu na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije.

Fra Iko Skoko najavio stolnoteniski turnir „Za Stepinčevu katedralu“

U povodu humanitarnoga stolnoteniskog turnira „Za Stepinčevu katedralu“ koji će se u petak i u subotu, 7. i 8. svibnja, održati u mostarskom studentskom domu Dompes, u bosanskohercegovačkom izdanju Večernjeg lista objavljen je razgovor s voditeljem Dompesa fra Ikom Skokom. Prenosimo dijelove tog razgovora.

Obnovimo katedralu darom, učvrstimo ju ljubavlju!

Odbor Zagrebačke nadbiskupije za obnovu katedrale i kompleksa Nadbiskupskoga dvora na čelu sa zagrebačkim pomoćnim biskupom Ivanom Šaškom pripremio je prigodni letak s pozivom vjernicima i svima koji se žele ugraditi svojim darom u obnovu zagrebačke katedrale.

1 2 3 8