Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zagrebacki-nadbiskup-kardinal-josip-bozanic

Susret kardinala Bozanića i gradonačelnika Bandića na temu potresa

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u petak 22. svibnja s gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem te su se složili da je u prvom redu potrebno pružiti institucionalnu pomoć i kršćansku solidarnost obiteljima čiji su domovi najteže stradali.

Kardinal Bozanić blagoslovio križeve za zvonike katedrale

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u četvrtak 7. svibnja u podne nakon molitve Kraljice neba blagoslovio je dva križa koja će privremeno biti postavljena na oba zvonika katedrale teško oštećene krajem ožujka u potresu koji je pogodio Zagreb.

Kardinal Josip Bozanić predvodio euharistijsko slavlje na svetkovinu Božjega milosrđa

Zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić predslavio je 19. travnja na II. vazmenu nedjelju, od starine zvanu i Bijela nedjelja, euharistijsko slavlje svetkovine Božjeg milosrđa u župnoj crkvi Tijela Kristova u Sopotu u Novome Zagrebu. Slavlju su koncelebrirali župnik Župe Tijela Kristova preč. Ivica Reparinac, pročelnik Tiskovnoga ureda preč. Borna Puškarić te nadbiskupski tajnik vlč. Ivan Lukić, a izravno ga je prenosila Hrvatska radiotelevizija.

Kardinal Bozanić otputovao u Rim

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić otputovao je u petak 14. veljače u Rim, piše Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić predvodio Službu Božje Riječi u čast Svetoga križa

Povodom dolaska u zagrebačku prvostolnicu Misijskoga križa ovogodišnjega Međunarodnoga euharistijskog kongresa u Budimpešti, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, u zajedništvu s pomoćnim biskupima zagrebačkim Mijom Gorskim i Ivanom Šaškom, predvodio je u subotu 8. veljače Službu Božje riječi u čast Svetoga križa. Misijski je križ simbol Kongresa koji na poseban način u pripremnom razdoblju do njegova početka povezuje razne biskupije i narode, prenosi Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

1 2