Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zasjedanje

Biskupi BK BiH u sarajevskoj katedrali slavili misu uoči redovitog zasjedanja

Članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i biskupi delegati slavili su euharistiju u nedjelju 3. studenoga u večernjim satima u katedrali Srca Isusova u Sarajevu uoči redovitog zasjedanja BK BiH koje se održava 4. i 5. studenoga. U jutarnjim satima, 4. studenoga biskupi su slavili euharistiju u kapeli Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i susreli se s bogoslovnom zajednicom. Misu je predvodio kardinal Vinko Puljić, a prigodnu propovijed uputio je dubrovački biskup Mate Uzinić, delegat Hrvatske biskupske konferencije.

76. zasjedanje Biskupske konferencije BiH

U prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci u utorak 16. i srijedu 17. srpnja bit će održano 76. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Honduraški biskupi zabrinuti za budućnost zemlje

Honduraška biskupska konferencija na kraju plenarnoga zasjedanja u Tegucigalpi 7. lipnja objavila je poruku u kojoj je izrazila zabrinutost za budućnost te srednjoameričke zemlje, uzevši u obzir nerješavanje aktualnih problema.

HBK obnavlja djelovanje Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve

Hrvatski biskupi završavaju 58. redovito plenarno zasjedanje. Teme trodnevnog rada u sjedištu HBK na Ksaveru u Zagrebu na konferenciji za novinare u četvrtak, 16. svibnja predstavili su đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, varaždinski biskup Josip Mrzljak i šibenski biskup Tomislav Rogić.

Izlaganje biskupa Vukšića o aktualnostima iz crkvenoga i društvenog života u BiH

Na redovitom zajedničkom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, održanom 21. siječnja 2019. u prostorijama HBK u Zagreb, dopredsjednik BK BiH vojni biskup u BiH Tomo Vukšić održao je uvodnu riječ u točku dnevnog reda „Aktualnosti iz crkvenog i društvenog života u BiH“. Govorio je o nekim važnim društvenim pitanjima, o demografskom stanju katolika te se dotakao uzajamne unutarcrkvene solidarnosti.