Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zasjedanje

Biskupi BK BiH i HBK slavili misu u sarajevskoj katedrali uoči zajedničkog zasjedanja

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (BK BiH) i Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u utorak, 12. ožujka 2024., u katedrali Srca Isusova u Sarajevu slavili su misu uoči svoga XXVI. zajedničkog zasjedanja koje će se održati u srijedu, 13. ožujka u biblioteci Nadbiskupske rezidencije, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

Otvorena zasjedanja Sinode Sisačke biskupije

Prvo zasjedanje Sinode Sisačke biskupije održano je u srijedu, 21. veljače 2024. u Dvorani „Juran i Sofija“ u Velikom Kaptolu u Sisku pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Ususret drugom zasjedanju Sinode o sinodalnosti osnivaju se radne skupine

Papa Franjo je u subotu 17. veljače 2024. objavio Kirograf o suradnji između dikasterija Rimske kurije i Generalnog tajništva Biskupske sinode, kojim se utvrđuje osnivanje radnih skupina za proučavanje nekih tema koje su bile aktualne na prvom zasjedanju 16. Opće redovne skupštine Biskupske sinode, prenosi Vatican News.

Počelo 88. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine počela je u ponedjeljak 6. studenog u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu svoje 88. redovito zasjedanje pod predsjedanjem vrhbosanskog nadbiskupa metropolita i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH Tome Vukšića, predsjednika BK BiH, te uz sudjelovanje članova Biskupske konferencije BiH i delegata Hrvatske i Austrijske biskupske konferencije i Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda, izvijestila je KTA.

Pozdrav nadbiskupa Vukšića na početku 88. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine započela je svoje 88. redovito zasjedanje u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, 6. studenog 2023. pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tome Vukšića, predsjednika BK BiH. Na početku zasjedanja sve je pozdravio nadbiskup Vukšić. Pozdrav nadbiskupa Vukšića prenosimo u cijelosti.

U Banjoj Luci počelo 87. zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

U zgradi Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci u četvrtak, 13. srpnja počelo je 87. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pod predsjedanjem vrhbosanskog nadbiskupa metropolita i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH Tome Vukšića, predsjednika BK BiH, izvijestila je KTA.

Počelo lipanjsko zasjedanje Vijeća kardinalā u nazočnosti pape Franje

U Vatikanu je, u nazočnosti pape Franje, u ponedjeljak 26. lipnja počeo sastanak Vijeća kardinala, takozvanoga Vijeća C9, tijela koje je Sveti Otac osnovao 2013. godine, a čiji je sastav obnovljen u ožujku ove godine, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice, a prenio Vatican News.

1 2 3 4