Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zavjetna-procesija

Proslavljeno 80 godina Marijinog kipa u špilji u Babini

U uvali Babina na Korčuli 20. kolovoza je održana zavjetna procesija i slavljeno euharistijsko slavlje kojim je obilježeno 80 godina od postavljanja i blagoslova kipa Blažene Djevica Marije – Gospe Lurdske u Babini.

Rokovo proslavljeno u Sutivanu na Braču

Blagdan sv. Roka, suzaštitnika Sutivana na Braču, svečano je proslavljen u utorak 16. kolovoza misama i zavjetnom procesijom sa svečevim kipom, izvijestila je Slobodna Dalmacija.

Zavjetni blagdan sv. Roka u Sutivanu

Svečanim misnim slavljem i tradicionalnom procesijom s kipom Sv. Roka brojni vjernici Sutivana svečano su u nedjelju 16. kolovoza proslavili zavjetni blagdan sv. Roka, suzaštitnika župe. 

Obnovljena zavjetna procesija iz Mokošice do crkve Gospe od Zdravlja na Petrovom Selu

U spomen na događaj od 28. veljače 1944. godine kada su u strahu za život stanovnici Mokošice izbjegli na Petrovo Selo u subotu 22. veljače vjernici župe Presvetog Spasitelja u Mokošici sudjelovali su u obnovljenoj zavjetnoj procesiji iz Mokošice prema crkvi Gospe od Zdravlja na Petrovom Selu. Ova procesija se povremeno održavala i prije Domovinskog rata u spomen na događaj iz 1944. godine kada su saveznici bombardirali Mokošicu i kada je srušena i crkva u Mokošici, a lani je obnovljena.

Sutivan na Braču proslavio sv. Roka

Misnim slavljem i tradicionalnom procesijom s kipom sv. Roka brojni vjernici Sutivana na otoku Braču svečano su proslavili u petak 16. kolovoza zavjetni blagdan sv. Roka, suzaštitnika župe. Svetoga Roka tamošnji vjernici slave još od 1623. godine u znak zahvalnosti što ih je, prema njihovu vjerovanju, spasio od kuge u teškim danima.