Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zaziv-duha-svetoga

Biskup Mrzljak: „Nema ‘diplomiranog vjernika’“

Večernju misu sa zazivom Duha Svetoga povodom početka nove školske i akademske godine predvodio je u nedjelju 6. listopada u varaždinskoj katedrali mons. Josip Mrzljak, apostolski administrator Varaždinske biskupije.

Gornjogradska gimnazija na zazivu Duha Svetoga

U crkvi Sv. Katarine Gornjogradska gimnazija sudjelovala je 25. rujna na zazivu Duha Svetoga za novu školsku godinu. Na misi su sudjelovali učenici, profesori i djelatnici škole s ravnateljem Radovanom Librićem. Misu je predvodio župnik preč. Vladimir Magić.

Zaziv Duha Svetoga u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću

U crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću u nedjelju 22. rujna slavljena je misa sa zazivom Duhu Svetomu za sretan i uspješan početak nove školske i vjeronaučne godine. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik i zaprešićki dekan Ivan Frkonja, a slavlje su pjevanjem animirali članovi Dječjeg zbora "Božje Krijesnice" pod ravnanjem s. Veronike Šaban.

Zaziv Duha Svetoga na početku školske i vjeronaučne godine u župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici

U velikogoričkoj župi Navještenja Blažene Djevice Marije u srijedu 18. rujna vjeroučenici osnovnih škola Eugena Kvaternika i Jurja Habdelića, te srednjih škola (Ekonomska, Gimnazija i Strukovna) njihovi roditelji, ravnatelji, učitelji, profesori i vjeroučitelji na večernjoj misi zamolili su Gospodina da pošalje Duha Svetog da ih prosvjetljuje i vodi da napreduju u vjeri i poznavanju Radosne vijesti u novoj školskoj i vjeronaučnoj godini.

Zaziv Duha Svetoga za učenike katoličkih škola u Virovitici

Na početku nove školske godine u utorak 17. rujna duhovnik Katoličke klasične gimnazije i Katoličke osnovne škole u Virovitici Ljubiša Krmar predvodio je euharistijsko slavlje sa zazivom Duha Svetoga u crkvi Sv. Roka za učenike i djelatnike navedenih škola.

Zaziv Duha Svetoga u Slavonskom Brodu

Misno slavlje sa zazivom Duha Svetoga za sve studente i njihove profesore na početku nove akademske godine u prepunoj župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu predvodio je u srijedu 17. listopada studenski kapelan Robert Farkaš, župnik brodske župe sv. Leopolda Mandića. Slavlje je pjevanjem uveličao studentski zbor.

1 2