Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zbornik

Program održavanja 14. Dana hrvatskih svetaca i blaženika

U Križevcima će od četvrtka 26. do nedjelje 29. svibnja 2022. biti održani 14. Dani hrvatskih svetaca i blaženika. Pretprogramom i misnim slavljem ove će godine biti tematizirani bl. Alojzije Stepinac, isusovački duhovni velikani (bl. Ivan Merz, sluge Božji Petar Barbarić i Ante Gabrić te mučenik o. Petar Perica), duhovni velikani franjevaca konventualaca (sv. Nikola Tavelić, bl. Oton iz Pule i sluge Božji Placido Cortere i Celestin Tomić) te sv. Marko Križevčanin.

Predstavljen Zbornik o Ljubomiru Marakoviću

U povodu obilježavanja Dana hrvatske knjige (22. travnja) te Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) Biskupijska knjižnica Varaždinu u četvrtak 21. travnja u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije organizirala je predstavljanje Zbornika o Ljubomiru Marakoviću čija se osobna biblioteka od 2018. godine čuva u Biskupijskoj knjižnici Varaždin.

Objavljen zbornik u povodu 65. obljetnice života dr. Josipa Grbca

Zbornik „Sve provjeravajte: dobro zadržite! (1 Sol 5,21). Kršćanska etika u dijalogu sa suvremenim svijetom“ objavljen je u Kršćanskoj sadašnjosti u povodu 65. obljetnice života prof. dr. Josipa Grbca, redovitog profesora na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, svećenika Porečke i Pulske biskupije i višegodišnjeg nastavnika na Teologiji u Rijeci.

1 2 3