Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zbornik

Zbornik o Crkvi u multikulturanoj i multireligijskoj Bosni i Hercegovini

Iz tiska je izašao jubilejski 20. zbornik radova s godišnjih pastoralnih skupova hrvatskih svećenika, đakona, pastoralnih suradnica i suradnika (redovnica i laikinja i laika), koji djeluju u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama u zapadnoj Europi, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni, organizatora tih skupova.

Predstavljen zbornik o demografskom stanju istočne Hrvatske

„Kamo ide istočna Hrvatska? Demografsko stanje, traženje izlaska iz krize“ naslov je zbornika koji je predstavljen u ponedjeljak 8. travnja u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek. Predstavljanje je organizirao Zavod za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Đakovu, KBF-a u Đakovu te Institut za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.".

Predstavljen Zbornik u čast nadbiskupa Marina Barišića

U prigodi 25. obljetnice biskupstva splitsko-makarskoga nadbiskupa i metropolita Marina Barišića, u četvrtak 25. listopada u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu priređena je prigodna akademija i predstavljanje Zbornika u nadbiskupovu čast. Zbornik pod naslovom „Oče naš. Jedan je Otac vaš", objavljen je u nakladi „Crkve u svijetu“ a predstavili su ga akademik Davorin Rudolf, prof. dr. Marko Trogrlić i mons. dr. Drago Šimundža.

„Zavičajna baština – Problemi i perspektive u upravljanju baštinom“

Zbornik radova „Zavičajna baština – Problemi i perspektive u upravljanju baštinom“, objavljen u nakladi Crkve u svijetu, a u organizaciji Udruge za očuvanje kulturne baštine Slivno i Zavičajne eko-udruge Ričice, predstavljen je 24. listopada u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu.

Predstavljen zbornik o fra Bernardinu Sokolu

Zbornik radova o svećeniku i glazbeniku fra Bernardinu Sokolu nastao prigodom 130. obljetnice njegovog rođenja predstavljen je u četvrtak 11. listopada u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Dubrovniku.

Predstavljen Zbornik o fra Bernardinu Sokolu

U sklopu obilježavanja 130. obljetnice rođenja dr. fra Bernardina Sokola (1888.-2018) i 74. obljetnice smrti, u subotu navečer 29. rujna u prepunoj kino dvorani 'Sveti Juraj' u Kaštel Sućurcu predstavljen je Zbornik „Fra Bernardin Sokol. Zbornik slavlja i radova sa znanstvenog skupa o 130. obljetnici rođenja“. Objavljivanju Zbornika prethodili su Dani (18. - 20. svibnja) dr. fra Bernardina Sokola, franjevca, glazbenika i hrvatskog mučenika rođenog u Kaštel Sućurcu, kojega su na smrt pretukli komunistički partizani, te ga 28. rujna 1944 utopili u moru između otočića Badije kod Korčule i Orebića.