Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zbornik

Dubrovnik: Dan sjećanja na žrtve s Dakse

U sklopu programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtve s Dakse u Dubrovniku je u srijedu 25. listopada u prijepodnevnim satima upriličena molitva i polaganje vijenaca i svijeća, a poslijepodne predstavljanje zbornika radova s osmog hrvatskog žrtvoslovnog kongresa „Totalitarizmi XX. stoljeća i njihove posljedice za hrvatski narod“ te misa zadušnica za žrtve.

Objavljen zbornik „Laudato si’ – prema klimatskoj i društvenoj pravdi“

Prigodom osme obljetnice objavljivanja enciklike Laudato si' u nakladi Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskog svijetlo dana ugledao je zbornik članaka naslovljen „Laudato si’ – prema klimatskoj i društvenoj pravdi“ kojega su uredili Zoran Turza, Andreja Sršen, Sebastian Kieβig, Marija Sertić i Đurica Pardon.

Objavljen zbornik „Hrvatski prijevodi Biblije“

„Hrvatski prijevodi Biblije“ zbornik je dijela radova izlagača na istoimenom međunarodnom znanstvenom skupu održanom 27. i 28. rujna 2018. u Zagrebu objavljen u nakladi Kršćanske sadašnjosti.

Aktualno HKR-a: Mons. Batelja o kanonizaciji bl. Alojzija Stepinca

Mons. Juraj Batelja osvrnuo se je u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija, emitiranoj u srijedu 28. rujna 2022., na proces za beatifikaciju te na novosti u procesu za kanonizaciju, povodom izlaženja zbornika „Tragovima sveca“ u čast njegovog tridesetogodišnjeg rada kao postulatora kauze bl. Alojzija Stepinca i 24. obljetnice Stepinčeve beatifikacije.

Program održavanja 14. Dana hrvatskih svetaca i blaženika

U Križevcima će od četvrtka 26. do nedjelje 29. svibnja 2022. biti održani 14. Dani hrvatskih svetaca i blaženika. Pretprogramom i misnim slavljem ove će godine biti tematizirani bl. Alojzije Stepinac, isusovački duhovni velikani (bl. Ivan Merz, sluge Božji Petar Barbarić i Ante Gabrić te mučenik o. Petar Perica), duhovni velikani franjevaca konventualaca (sv. Nikola Tavelić, bl. Oton iz Pule i sluge Božji Placido Cortere i Celestin Tomić) te sv. Marko Križevčanin.

Predstavljen Zbornik o Ljubomiru Marakoviću

U povodu obilježavanja Dana hrvatske knjige (22. travnja) te Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) Biskupijska knjižnica Varaždinu u četvrtak 21. travnja u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije organizirala je predstavljanje Zbornika o Ljubomiru Marakoviću čija se osobna biblioteka od 2018. godine čuva u Biskupijskoj knjižnici Varaždin.

1 2 3 4