Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zlostavljanja

Bolzano prva biskupija u Italiji koja je naručila stručnu studiju o zlostavljanjima

Biskupija Bolzano-Brixen prva je biskupija u Italiji koja je naručila stručnu studiju o zlostavljanjima. Za provedbu je, između ostalih, zaslužna minhenska odvjetnička tvrtka Westpfahl Spilker Wastl, koja je u Njemačkoj već pripremila nekoliko takvih studija. U intervjuu za južnotirolski tjednik „ff“ u četvrtak, pravnik Ulrich Wastl potvrdio je da su pripremni radovi već počeli, izvijestila je 7. prosinca KNA.

Talijanska biskupska konferencija najavila drugo izvješće o slučajevima zlostavljanja

Drugo izvješće o slučajevima zlostavljanja bit će objavljeno u studenom. „Sadržavat će podatke iz svih talijanskih biskupija“, rekao je u četvrtak 23. ožujka nadbiskup Giuseppe Baturi, glavni tajnik Talijanske biskupske konferencije (CEI). Nadbiskup Cagliarija govorio je na tiskovnoj konferenciji pri zatvaranju Stalnog vijeća CEI-a, koje od ponedjeljka zasjedalo u Rimu, izvijestio je Vatican News.

Europska kontinentalna skupština: zaključne preporuke

Tiskovni ured Vijeća europskih biskupskih konferencija objavio je u četvrtak, 9. veljače kratki dokument u kojem su sadržana opažanja s Europske kontinentalne sinodske skupštine u Pragu. Tekst dokumenta pod naslovom "Europska kontinentalna skupština: zaključne preporuke" prenosimo u cijelosti

Talijanska biskupska konferencija najavila izvješće o zlostavljanjima

Kardinal Matteo Zuppi na prvoj konferenciji za novinare kao predsjednik talijanskih biskupa u petak 27. svibnja iznio je detalje izvješća talijanske Crkve o preventivnim aktivnostima i slučajevima naznačenih ili prijavljenih zlostavljanja, ali i analizu podataka o navodnim ili utvrđenim zločinima koje su počinili klerici od 2000. do 2021. godine. Objava izvješća zakazana je za 18. studenoga, izvijestio je Vatican News.

Mons. Uzinić komentirao prozivanja pape emeritusa Benedikta XVI.

Predsjednik Povjerenstva HBK za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić u emisiji 'Izdvojeno' Laudato TV od 25. siječnja komentirao je prozivanja pape emeritusa Benedikta XVI. da kao nadbiskup Muenchena i Freisinga nije spriječio daljnje djelovanje svećenika optuženih za seksualno zlostavljanje dječaka.

1 2