Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zollner

O. Zollner: Presude država nije dovoljno samo poštovati, nego se moraju prihvatiti i to treba biti mjera za Crkvu

Isusovac o. Hans Zollner, predsjednik Centra za zaštitu maloljetnika Papinskog sveučilišta Gregoriana i član Papinskog povjerenstva za zaštitu maloljetnika, kao plodove susreta o zaštiti maloljetnika u Crkvi istaknuo je preispitivanje smjernica za slučajeve zlostavljanja, užu suradnju s građanskim vlastima, kao i svijest o radu na području zaštite maloljetnika uz veću dosljednost i odlučnost.

Papa s Lombardijem o predstojećem summitu u Vatikanu

Papa Franjo susreo se u utorak 12. veljače s dugogodišnjim vatikanskim glasnogovornikom isusovcem o. Federicom Lombardijem, moderatorom predstojećega susreta predsjednika biskupskih konferencija i redovničkih poglavara iz cijeloga svijeta u Vatikanu o sprječavanju zlostavljanja djece i odraslih ranjivih osoba, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice, ne navodeći pojedinosti razgovora.

Zollner: Radne skupine za zaštitu maloljetnika kao pomoć mjesnim Crkvama

Isusovac Hans Zollner, izvjestitelj Organizacijskog odbora i član Papinskog povjerenstva za zaštitu maloljetnika, u razgovoru za Radio Vatikan osvrnuo se na moguće plodove susreta o zaštiti maloljetnika u Crkvi na koji je papa Franjo od 21. do 24. veljače u Vatikan pozvao predsjednike biskupskih konferencija iz cijeloga svijeta.