Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zrakoplov

Papa na putu prema Kanadi istaknuo važnost djedova, baka i starijih osoba

Na putu za „pokorničko hodočašće“ u Kanadu u nedjelju 24. srpnja papa Franjo obratio se novinarima koji su s njime na letu te se prisjetio Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba koji Crkva danas slavi. Istaknuo je kako su djedovi i bake poput korijena koje treba čuvati, prenosi Vatican News.

Papa razmatra posjet Kijevu

Odgovarajući na pitanje novinara u subotu 2. travnja tijekom leta iz Rima za Maltu papa Franjo rekao je da razmatra prihvaćanje poziva ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da otputuje u Kijev, prenio je Kathpress.

Papa Franjo: Europska unija mora paziti da ne utire put ideološkoj kolonizaciji

U razgovoru s novinarima na povratnom letu za Rim iz Grčke, Sveti Otac Franjo govorio je o apostolskom putovanju na Cipar i u Grčku, Europskoj uniji, migrantima, bratstvu s pravoslavcima i slučaju ostavke pariškog nadbiskupa Aupetita, izvještava hrvatska redakcija Vatican Newsa u utorak 7. prosinca (ŠIRA VERZIJA).

Hrvatska nabavila 60 tona medicinske opreme iz Kine

U Zagreb je u nedjelju 12. travnja izravnom letom iz Šangaja stigao zrakoplov s oko 60 tona zaštitne opreme koja je potrebna hrvatskom zdravstvenom sustavu i drugim službama koje sudjeluju u naporima na suzbijanju epidemije koronavirusa, priopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade RH.

1 2