Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zrakoplov

Papa odgovarao na pitanja novinara na povratnom letu iz Mongolije

U razgovoru s novinarima u zrakoplovu na povratku iz Mongolije papa Franjo je govorio o Sinodi, pojasnivši kako nije riječ o televizijskom programu, a ni o parlamentarnoj skupštini. Objasnio je također značenje svojih riječi upućenih mladim Rusima, ponovno ističući kako su one poziv da ne zaborave svoju veliku kulturnu baštinu, objavio je Vatican News.

Papin brzojav predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću

Papa Franjo je tijekom leta za Mongoliju, na svojem 43. apostolskom putovanju, u četvrtak 31. kolovoza 2023., dok je zrakoplov kojim je putovao prema Ulan Batoru prelijetao hrvatski zračni prostor, uputio brzojav predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću.

Papin brzojav predsjedniku Milanoviću

Tijekom leta za Budimpeštu, dok je zrakoplov kojim putuje na svoje 41. apostolsko putovanje prelijetao hrvatski zračni prostor, papa Franjo uputio je u petak, 28. travnja Predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću brzojav koji prenosimo u cijelosti.

Papa Franjo razgovarao s novinarima na povratnom letu iz Afrike

Tijekom povratnog leta zrakoplovom u Rim s apostolskog putovanja u Demokratsku Republiku Kongo i Republiku Južni Sudan, u nedjelju 5. veljače papa Franjo je s novinarima koji su s njim putovali razgovarao o raznim temama. Govorili su i anglikanski primas canterburyjski nadbiskup Justin Welby te moderator Opće skupštine Škotske Crkve Ian Greenshields koji su s Papom bili u Južnom Sudanu, izvještava Stefan von Kempis za Vatican News.

1 2 3