Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupa-uznesenja-blazene-djevice-marije

Otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ u Pakracu

U organizaciji pakračke Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu i udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“, u Muzeju grada Pakraca 18. travnja otvorena je izložba sakralnih umjetnina pod nazivom „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“.

Fra Perica Martinović proslavio zlatnu misu

Svećenik Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Perica Martinović proslavio je zlatnu misu u nedjelju 7. kolovoza u rodnoj Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi u Bosanskoj Posavini. 

Proslava Katehetske nedjelje i blagoslov prvašića u župi Brodsko Vinogorje

Katehetsku nedjelju proslavili su u nedjelju 20. rujna vjeroučenici Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu, okupljeni sa svojim roditeljima na svetoj euharistiji koju je za njih, napose za prvašiće uz početak nove školske i katehetske godine, prikazao župnik Krunoslav Karas.

U Molvama proslavljen blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije

U Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama u utorak, 8. rujna, svečano je proslavljen blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije. Euharistijsko slavlje na vanjskom dijelu svetišta predslavio je župnik u župi Donji Mosti i Miholjanec vlč. Miro Denac uz koncelebraciju župnika i čuvara svetišta o. Zdravka Tube.