Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupna-crkva-sv-ivana-nepomuka

Obnova crkve sv. Ivana Nepomuka u Putincima

Radovi na rekonstrukciji krova župne crkve sv. Ivana Nepomuka u Putincima, na kojoj više od 100 godina nije poduzeta nikakva ozbiljna građevinska obnova, a dodatno je oštećena u nevremenu u srpnju 2023., počeli su u prosincu, izvijestila je Hrvatska riječ, a prenijela u utorak 16. siječnja 2024. KTA.

Krštenje šestog djeteta u obitelji Fučec

Na spomendan sv. Terezije od Djeteta Isusa, u subotu 1. listopada u župnoj crkvi sv. Ivana Nepomuka u Lučkom, župnik Dubravko Škrlin Hren krstio je u ime Nadbiskupskog duhovnog stola maloga Antu, šesto dijete u obitelji Fučec iz Lučkog.

250. obljetnica župne crkve u Lučkom

U župnoj crkvi sv. Ivana Nepomuka u župi Stupnik - Lučko, u utorak 30.8.2022. proslavljena je 250. obljetnica od dovršetka gradnje i blagoslova župne crkve. U zajedništvu s dvadesetak svećenika, slavlje je predvodio sisački biskup mons. Vlado Košić.

U Petrinji i Glini obilježena prva obljetnica potresa

Na prvu obljetnicu razornog potresa koji je imao epicentar na Banovini, a pogodio je gotovo čitavu Sisačku biskupiju, u srijedu 29. prosinca sisački biskup Vlado Košić predvodio je u župnoj crkvi Sv. Lovre u Petrinji misu zadušnicu za sve poginule.

1 2