Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zvon-za-vukovar

Fra Ivica Jagodić poziva na „Zvon za Vukovar“

Župnik vukovarske Župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić uputio je poziv da se na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u okviru inicijative „Zvon za Vukovar“, 18. studenoga u 18 sati i 11 minuta oglase crkvena zvona i u drugim mjestima.

Biskup Košić uputio poziv na „Zvon za Vukovar“

Sisački biskup Vlado Košić uputio je u srijedu, 17. studenoga poziv svim župnicima s područja biskupije da na svim crkvama i zvonicima koji nisu oštećeni u potresu, 18. studenoga u 18 sati i 11 minuta zvone u znak molitve za sve žrtve Vukovara i Škabrnje.

„Zvon za Vukovar“ u Vrhbosanskoj nadbiskupiji

Župe Vrhbosanske nadbiskupije priključit će se u četvrtak, 18. studenoga inicijativi „Zvon za Vukovar“ te će u svim crkvama nadbiskupije zvoniti zvona s početkom u 18.11 sati, objavila je Vrhbosanska nadbiskupija.

„Zvon za Vukovar“

Nadbiskupski ordinarijat u Đakovu, zajedno s fra Ivicom Jagodićem, župnikom Župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, povodom nadolazećeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga 2021., pozvao je da o 30-toj obljetnici zazvone sva zvona s crkvenih zvonika u svim mjestima u Hrvatskoj.

Inicijativom „ZVON za Vukovar“ obilježimo zajedno Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Vukovarski franjevci najavili su nekoliko inicijativa za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Pozvali su da 18. studenoga crkvena zvona u svim crkvama u Hrvatskoj, u 18 sati i 11 minuta, zazvone u znak sjećanja na žrtve Vukovara. Na konferenciji za medije najavljena je i inicijativa pod nazivom „Zid križeva“, te upućen poziv na molitvu, ali i dolazak u Vukovar svima koji žele obnoviti svoj duh i dušu.