Budi dio naše mreže
Izbornik

Fra Ivica Jagodić poziva na „Zvon za Vukovar“

Vukovar (IKA)

Župnik vukovarske Župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić uputio je poziv da se na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u okviru inicijative „Zvon za Vukovar“, 18. studenoga u 18 sati i 11 minuta oglase crkvena zvona i u drugim mjestima.

Deseci tisuća hodočasnika će 18. studenoga proći putem od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja, kojim je koračala kolona prognanih Vukovaraca prije 31 godinu.

Da bi Zvon za Vukovar „došao do srca i misli što većega broja ljudi, počevši od onih najmanjih do najstarijih, ali jednako tako i svih onih koji nisu u mogućnosti doći u Vukovar“, fra Ivica je pozvao da se toga dana oglase sva crkvena zvona, pozivajući tako na molitvu za žrtve i počinitelje. Upravo nam molitva „omogućuje obuhvaćanje cjelovitosti događaja, istovremeno nagoviještajući nadu“, poručio je.

Preporučio je da duljina zvonjenja bude prikladna i upečatljiva (10 minuta), dovoljno jaka i trajna da pošalje poruku i istakne razliku od uobičajenog zvona.