Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupa-sv-filipa-i-jakova

Fra Tonio Vučemilović poziva na „Zvon za Vukovar“

Župnik vukovarske Župe sv. Filipa i Jakova fra Tonio Vučemilović, OFM uputio je poziv da se na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u okviru inicijative „Zvon za Vukovar“, u subotu, 18. studenoga 2023., u 18 sati i 11 minuta oglase crkvena zvona i u drugim mjestima.

Fra Ivica Jagodić poziva na „Zvon za Vukovar“

Župnik vukovarske Župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić uputio je poziv da se na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u okviru inicijative „Zvon za Vukovar“, 18. studenoga u 18 sati i 11 minuta oglase crkvena zvona i u drugim mjestima.

Na Mitnici proslavljen blagdan bl. Alojzija Stepinca

Blagdan blaženog Alojzija Stepinca, zaštitnika Mitnice - jednog dijela grada Vukovara, u njemu posvećenoj kapeli, svečano je proslavljen u četvrtak, 10. veljače euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Ivan Crnković s domaćim župnikom fra Ivicom Jagodićem i kapelanom fra Matijom Marijićem.

Obilježen Spomen-dan žrtava komunističkog terora u Vukovaru

U Vukovaru je u spomen na 12. travnja 1945. godine molitvom i slavljem mise koje je predvodio umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, u ponedjeljak 12. travnja, odana počast vukovarskim žrtvama Drugoga svjetskog rata, priopćeno je na službenim stranicama Grada.

Kanonska vizitacija Župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru

U Župi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, povjerenoj Hrvatskoj franjevačkoj provinciji sv. Ćirila i Metoda, 6. ožujka održana je kanonska vizitacija, koju je vodio pomoćni biskup Đakovačko-osječke nadbiskupije Ivan Ćurić, uz konvizitatora vlč. Pavla Mikulčića.

Mladi franjevci u osječkoj župi Svete obitelji

Župu Svete obitelji u Osijeku u nedjelju 11. kolovoza posjetila su dvadeset i trojica bogoslova četiriju franjevačkih provincija iz republika Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Njihov pohod toj župi održan je u sklopu priprema za polaganje doživotnih zavjeta poslušnosti, siromaštva i čistoće u franjevačkom redu - koje se od 28. srpnja do 16. kolovoza održavaju u župi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.