Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zvonimir-ancic

HBK: Predstavljena poruka uz Dan života

Poruka uz Dan života Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj koju je potpisao predsjednik Vijeća riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić predstavljena je u četvrtak 3. veljače 2022. u sjedištu HBK u Zagrebu.

Nadbiskup Hranić: Krajnji je čas da nešto učinimo

VI. hrvatski socijalni tjedan koji se 22. i 23. listopada održavao u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije (HBK) na zagrebačkom Ksaveru završen je zaključnim riječima, usvajanjem Deklaracije i zahvalnim misnim slavljem koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

HKR-OVI ARGUMENTI O očuvanju dostojanstva osobe u vremenu pandemije koronavirusa

U HKR-ovoj emisiji "Argumenti" urednice Diane Tikvić u utorak, 23. veljače, gostovali su Ljiljana Vrbić, ravnateljica Doma za starije osobe Sveti Josip u Zagrebu, prof. dr. sc. Tonči Matulić, v.d. pročelnika Katedre moralne teologije KBF-a Sveučilišta u Zagrebu te Zvonimir Ancić, stručni suradnik Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK koji su govorili o temi dostojanstva osobe u vremenu pandemije koronavirusa.

Glasnogovornik HBK: I dalje treba poštivati Odredbe hrvatskih biskupa o sprječavanju širenja zaraze koronavirusom

Glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) Zvonimir Ancić na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, u srijedu 8. travnja istaknuo je kako i dalje treba poštivati odredbe hrvatskih biskupa o sprječavanju širenja zaraze koronavirusom, rekavši kako je “to jedna od njihovih najtežih odluka proizašla prije svega iz osjećaja odgovornosti za život vjernika i svih građana”.

Predstavljena monografija 'Kistanje - Novo Janjevo 1997. - 2017. Spomen na 20. obljetnicu dolaska Janjevaca u Kistanje'

Monografija 'Kistanje - Novo Janjevo 1997. - 2017. Spomen na 20. obljetnicu dolaska Janjevaca u Kistanje' čiji su urednici Zvonimir Ancić i Roko Antić, a nakladnik župa Prikazanje BDM u Kistanjama, predstavljena je u petak 11. listopada u Domu kulture u Kistanjama, a sav prihod od prodaje knjige koja je tiskana u 500 primjeraka ide za potrebe župe Kistanje.