Budi dio naše mreže
Izbornik

Vođa rodbine otetih talaca u videoporuci Papi: Hvala Vam na pomoći da ih vratite kući

Vatikan (IKA)

Rachel Goldberg-Polin majka je mladog Izraelca Hersha, jednog od mladića koje je Hamas ranio i oteo tijekom napada 7. listopada. U videoporuci zahvaljuje Papi na pažnji i brizi za „240 ljudskih bića koja su živa zakopana u Gazi“: oni su različitih vjera, ali su svi djeca Božja, rekla je Rachel, izvijestio je Vatican News.

Prošlo je više od mjesec dana, a Rachel Goldberg-Polin nije se čula sa svojim sinom Hershom. Mladić od 23 godine jedan je od „240 ljudskih bića koja su živa zakopana u Gazi“, odnosno jedan od talaca Hamasa. Teroristi su ga ranili i oteli tijekom napada 7. listopada u pustinji Supernova u kojem je masakrirano oko 260 ljudi, dok su tisuće ubijene u kibucima i na ulicama.

Zahvala papi Franji

Rachel je posljednjih tjedana postala glasnogovornica obitelji otetih, među kojima ima i nekoliko djece, a sada se putem videozapisa za vatikanske medije, koji je u Jeruzalemu snimio Roberto Cetera, obraća Papi koji od početka dramatičnog nasilja u Svetoj zemlji nije prestao upućivati ​​apel za „oslobađanje talaca“ u svakom javnom istupu. Posljednji prošle nedjelje, 5. studenog, kada je, misleći prije svega na djecu, Franjo zatražio da se mnogi koji su još uvijek među taocima Hamasa „vrate svojim obiteljima“.

Svi su djeca Božja

„Hvala Vam što ste odvojili vrijeme da nam pokušate pomoći osloboditi 240 ljudskih bića koja su živa zakopana ispod Gaze“, kaže žena na snimci. „Oni su različitih religija: muslimani, Židovi, kršćani, hinduisti, budisti. I oni su ljudska bića. Oni su djeca Božja.“ Rachel Goldberg-Polin kaže da „jako“ cijeni Papino „nastojanje“ da ih sve vrati kući njihovim obiteljima. Šalje poljubac Papi i izraze „ljubavi i poštovanja“.

Nema vijesti o mladiću od 7. listopada

Posljednji put kada je Hersh Goldberg-Polin viđen bilo je u skloništu gdje su se on i drugi posjetitelji zabave sklonili, pokušavajući pobjeći od Hamasovih raketa i pucnjave. Posljednje poruke roditeljima poslao je oko 8 ujutro 7. listopada. Od tada, kao što je spomenuto, nije bilo daljnjih vijesti.

Nakon što je faza užasa i terora prošla, majka Rachel i njezin suprug Jon odlučili su potražiti što više informacija o svom sinu. Hamal, prostorija u njihovoj kući, pretvorena je u svojevrsni štab u kojem se okupljaju obitelji i prijatelji, ali i rođaci drugih talaca. Nada je pokušati ih vratiti kući ili u svakom slučaju prikupiti podatke i kontakte. Rad je to koji se odvija kroz međunarodnu medijsku kampanju s Rachel u prvom planu, utješenom ljudskom potporom pape Franje.