Budi dio naše mreže
Izbornik

Prikazi

Dvobroj Glasa Koncila

Slikom Gospe od Jasne Gore u poljskom svetištu u Częstochowi i retkom iz molitve »Pod obranu se Tvoju utječemo!« otvara se dvobroj Glasa Koncila pripremljen uz svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije. Izdanje donosi niz priloga posebno posvećenim marijanskim temama.

Zbornik „Kačić“ poslije zlatnoga jubileja

„Kačić“ - Zbornik Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, Split, proslavio je svoj „zlatni jubilej“, tj. 50 godina da se je pojavio prvi svezak prije pola stoljeća (1967.-2017.).

Novi Glas Koncila

Viješću o inicijativi da se po sv. Leopoldu Mandiću nazove nova padovanska bolnica, koju je aktualizirala i proslava 80. obljetnice njegove smrti koju je u Padovi predvodio angolski biskup i kapucin Vicente Carlos Kiaziku, započinje novi broj Glasa Koncila za nedjelju 7. kolovoza.

Otvorena izložba o hrvatskim svetcima u Starom Gradu na Hvaru

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ sisačkih akademskih slikara kćeri i oca Kristine Mareković i Ivice Ivana Marekovića otvorena je u ponedjeljak 1. kolovoza u dominikanskom Samostanu sv. Petra mučenika u Starom Gradu na Hvaru.

Stari Grad: Predavanje o hrvatskim svecima i blaženicima uoči blagdana Augustina Kažotića

Uoči proslave blagdana bl. Augustina Kažotića, dominikanski samostan sv. Petra mučenika u Starom Gradu na Hvaru bio je u nedjelju 31. srpnja 2022. domaćin predavanja „Svetost u prošlosti i suvremenosti – hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ koje je nakon večernje mise održala predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ doc. dr. Tanja Baran.

Intervju predsjednika CCEE-a za Glas Koncila

Predsjednik Vijeća europskih Biskupskih konferencija nadbiskup Vilniusa Gintaras Grušas u intervjuu za Glas Koncila govori o sinodskom hodu, ratu u Ukrajini i Crkvi u Litvi.

1 2 3 167