Budi dio naše mreže
Izbornik

prikazi

Nije dobro, ali ima nade - Europa i njezine dileme

U nakladi Glasa Koncila objavljena je knjiga sabranih tekstova koji su prvotno nastali kao novinski članci što ih je njihov autor dr. fra Luka Marković, franjevac Bosne Srebrene, od 2016. do kolovoza 2018. godine objavio u katoličkom tisku u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj, u Katoličkom tjedniku, Svjetlu riječi i Glasu Koncila naslovljena „Nije dobro, ali ima nade – Europa i njezine dileme“.

Novi broj Veritasa

U uvodniku novoga broja Veritasa - Glasnika sv. Antuna Padovanskoga znakovitog naslova Neka šute riječi, a govore djela, nadahnutom iz mjuzikla „Svetac svega svijeta“, glavni urednik fra Vladimir Vidović potiče činiti dobro u mjesecima koji su pred nama.

Novi Glas Koncila

Naslovnica novoga broja katoličkoga tjednika Glasa Koncila s nadnevkom od nedjelje 11. studenoga posvećena je najavi službenoga pohoda hrvatskih biskupa »Ad limina apostolorum«, tj. pohodu »na pragove apostola« u Vatikan i Rim, a koji započinju 12. studenoga. Biskupi HBK tijekom tjedan dana posjetit će grobove apostolskih prvaka, susresti se s papom Franjom te imati razgovore u uredima vatikanskih dikasterija.

Novi broj Glasa Koncila

Naslovnom fotografijom i izvještajem s blagoslova i otvorenja nove ustanove Zagrebačkoga caritasa, Kuće za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi „Da život imaju" otvara se čitateljima novi broj Glasa Koncila, 44. u tekućoj godini s nadnevkom od nedjelje 4. studenoga.

Novi broj Maloga koncila – Maka za studeni

Iz tiska je izišao novi broj dječjega lista Mali koncil – Mak, za mjesec studeni. Prikazujući na svojoj naslovnici radostan susret pape Franje i jednoga djeteta, novi Mak pronosi poruku o vedrini i radosti ljudskih susreta koji među ljudima postaju najčvršći „mostovi“.

Vjesnik za studeni

Vjesnik Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije za studeni donosi raznolike teme na čak 168 stranica. Urednik doc. dr. Boris Vulić u svom uvodniku podsjeća na ulomke uvodnika iz prošlih brojeva Vjesnika i o svećeničkom zajedništvu, svećeničkom beznađu, sv. Ćirilu i Metodu, o (ne)oduševljenosti Svetim pismom te o Bosni i Hercegovini.

Pobožnost Marijina puta u riječi i slici

Varaždinska biskupija objavila je u prigodi sutrašnje jubilarne 10. obljetnice oživljavanja jedinstvene pobožnosti Marijina puta u Klenovniku prigodnu knjižicu pod naslovom „Marijin put u Klenovniku“. Na 72 stranice, uz molitve i pjesme za pobožnost uz 15 postaja krunice donosi se kronologija sedmogodišnje obnove postaja te desetljetna obnova oltara sv. Volfganga i bočnog oltara sv. Marije u kapele Sv. Volfganga u Vukovoju.

1 2 3 67