Budi dio naše mreže
Izbornik

Prikazi

Uskrsni broj Glas Koncila

Na naslovnici Glasa Koncila br. 16. u tekućoj 2019. objavljena je freska "Uskrsnuće" iz crkve Sv. Ćirila i Metoda u Pragu, koja je sadržajno obilježila cijeli uskrsni broj na 48 stranica. Brojne su uskrsne teme vezane za najveći kršćanski blagdan, od poruka hrvatskih (nad)biskupa na prvim stranicama do redovničke zajednice rezurekcionista na zadnjoj stranici, kojoj je temeljna karizma svjedočenje i naviještanje Isusova uskrsnuća.

Novi Glas Koncila

Više od 400 redovnica s područja Zagrebačke nadbiskupije okupilo se u subotu 6. travnja u Krašiću, mjestu rođenja, uzništva i smrti bl. Alojzija Stepinca. Naslovnom fotografijom živopisne molitvene povorke na križnome putu, koji je, kao i misu nakon pobožnosti, predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, otvara se čitateljima novi broj Glasa Koncila, 15. u tekućoj godini s nadnevkom od nedjelje 14. travnja.

Uskrsni dvobroj Žive zajednice

Iz tiska je izašao uskrsni dvobroj Žive zajednice, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni.

Novi broj Katoličkoga tjednika

U 15. broju Katoličkog tjednika objavljen je razgovor s o. Vasileom Manom, postulatorom kauze sedmorice rumunjskih grkokatoličkih biskupa mučenika koje će papa Franjo za apostolskog pohoda Rumunjskoj od 31. svibnja do 2. lipnja proglasiti blaženima.

Dr. Zoran Velagić za Glas Koncila: Probleme hrvatskoga školstva tehnologija ne može riješiti

„Sva tehnologija ovoga svijeta posve je beskorisna ako učenici ne nauče misliti svojom glavom, kritički se odnositi prema informacijama i procjenjivati vrijednost podataka. Sve je uzaludno ako učenici ne misle da je učenje i znanje lijepo i dobro, ako te sadržaje ne žele. Tehnologija je tek sredstvo u rukama motivirana učenika“ - poručio je prof. dr. Zoran Velagić s Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskoga fakulteta u Osijeku u intervjuu u novom broju Glasa Koncila s nadnevkom od nedjelje 7. travnja.

Novi Glas Koncila

Naslovnica novog broja »Glasa Koncila« posvećena je nedavnom kratkom dvodnevnom posjetu pape Franje Kraljevini Maroko, koja je bila u misiji bratstva i emigranata.

1 2 3 76