Budi dio naše mreže
Izbornik

prikazi

Novi broj Glasa Koncila

Kako odgovoriti na suze i vapaje onih koji traže sigurnost – s tim se pitanjem otvara novi broj Glasa Koncila s nadnevkom druge nedjelje došašća, 9. prosinca, koji na naslovnoj stranici donosi detaljan izvještaj s konferencije o promicanju, zaštiti i integriranju migranata organizirane u povodu 25. obljetnice Isusovačke službe za izbjeglice.

Novi broj Veritasa

U uvodniku prosinačkog broja Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga, glavni urednik fra Vladimir Vidović, stavlja naglasak na slavlje jedinstvenog događaja rođenja Boga i čovjeka.

Glasilo mladih hrvatskih Dominikanaca -" Izazov Istine"

U svetištu bl. Augustina Kažotića u Trogiru 2. prosinca 2018. predstavljeno je glasilo Mladih hrvatskih Dominikanaca - "Izazov istine". Glasilo je predstavio don Jenko Bulić - profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu i glavni urednik fr. Josip Dolić u nazočnosti starješine svetišta fr. Petra Galića, fr. Matijasa Farkaša, fr. Ante Kazotija, mladih dominikanaca koji su za ovu prigodu došli iz Zagreba te mnogih vjernika ovog svetišta.

Objavljen Godišnjak Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije

Iz tiska je izišao novi, 25. broj Svjedoka, godišnjaka Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije. Prepoznatljiv po svojoj strukturi i standardnim rubrikama, Svjedok na 168 stranica donosi mnoštvo novih sadržaja i korisnih materijala znanstvene, stručne, dokumentarne i praktične vrijednosti. Dvije su glavne teme koje obilježavaju ovaj novi broj, a koje su ujedno bile sadržaji nadbiskupijskih stručnih skupova: „Vjeronauk u korelaciji s Likovnom kulturom“ i „Brak i obitelj u društvu i Crkvi danas“.

Nije dobro, ali ima nade - Europa i njezine dileme

U nakladi Glasa Koncila objavljena je knjiga sabranih tekstova koji su prvotno nastali kao novinski članci što ih je njihov autor dr. fra Luka Marković, franjevac Bosne Srebrene, od 2016. do kolovoza 2018. godine objavio u katoličkom tisku u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj, u Katoličkom tjedniku, Svjetlu riječi i Glasu Koncila naslovljena „Nije dobro, ali ima nade – Europa i njezine dileme“.

Novi broj Veritasa

U uvodniku novoga broja Veritasa - Glasnika sv. Antuna Padovanskoga znakovitog naslova Neka šute riječi, a govore djela, nadahnutom iz mjuzikla „Svetac svega svijeta“, glavni urednik fra Vladimir Vidović potiče činiti dobro u mjesecima koji su pred nama.

Novi Glas Koncila

Naslovnica novoga broja katoličkoga tjednika Glasa Koncila s nadnevkom od nedjelje 11. studenoga posvećena je najavi službenoga pohoda hrvatskih biskupa »Ad limina apostolorum«, tj. pohodu »na pragove apostola« u Vatikan i Rim, a koji započinju 12. studenoga. Biskupi HBK tijekom tjedan dana posjetit će grobove apostolskih prvaka, susresti se s papom Franjom te imati razgovore u uredima vatikanskih dikasterija.

1 2 3 68