Budi dio naše mreže
Izbornik

Prikazi

Uskrsni dvobroj „Žive zajednice“

Iz tiska je izašao i unatoč krizi povezanoj s koronavirusom u Frankfurt je iz Zagreba na vrijeme stigao uskrsni dvobroj Žive zajednice, glasilo hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda u Frankfurtu na Majni.

Intervju Glasa Koncila s prof. dr. Stjepanom Balobanom

U razgovoru za novi broj Glasa Koncila pročelnik Katedre socijalnog nauka Crkve na zagrebačkom KBF-u i pročelnik Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK dr. Stjepan Baloban donosi svoja promišljanja o odnosu čovjeka i prirode, u jeku pandemije koronavirusa te degradacije okoliša na koju unatrag nekoliko godina sve učestalije upozoravaju brojni znanstvenici.

Dvobroj Glasa Koncila

Novi Glas Koncila izlazi kao dvobroj za 29. ožujka i 5. travnja, a unatoč obustavi svih vjerskih okupljanja duhovna hrana koju iz broja u broj priređuje Glas Koncila vjernicima će biti dostupna u njihovim župama.

Izišao izvanredni dvobroj Katoličkog tjednika

Uprava Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije, pod čijim okriljem djeluje i Katolički tjednik, odlučila je, zbog pandemije koronavirusa, tiskati dvobroj umjesto redovitih tjednih izdanja. Tako je iz tiska izišao dvobroj 13. i 14.

Novi Glas Koncila

Naslovna fotografija novoga, 12. broja Glasa Koncila s nadnevkom od nedjelje 22. ožujka, prikazuje papu Franju kako pješice prolazi dio sablasno prazne ulice Via del Corso, žile kucavice središnjega dijela Rima koja u normalnim vremenima vrvi od prolaznika, na hodočasničkome putu iz rimske bazilike Svete Marije Velike gdje se je molio pred ikonom nazvanom Spas Puka Rimskoga u crkvicu Sv. Marcela pape gdje se molio pred čudotvornim raspelom koje je nošeno rimskim ulicama 1522. godine kako bi završila rimska „velika kuga“.

Novi Katolički tjednik

Katolički tjednik broj 12 izišao je iz tiska i donosi razne aktualne sadržaje, poglavito vezane za pandemiju koronavirusa koji se nakon Kine proširio diljem svijeta, a poglavito u Europu u kojoj je najviše zahvatio Italiju.

Novi broj Međunarodnog katoličkog časopisa Communio

Novi broj časopisa Communio (br. 137), prvi u 2020. godini, posvećen je temi «A malo – Od zla». Časopis Communio donosi niz članaka koji će moći biti od velike koristi za razumijevanje posljednjeg zaziva molitve Gospodnje.

1 2 3 94