Budi dio naše mreže
Izbornik

Prikazi

Nove "Vijesti" HRK-a i KVRPP BiH

Iz tiska su izašle nove "Vijesti" - Informativno zajedničko glasilo Hrvatske redovničke konferencije (HRK) i Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine (KVRPP BiH).

Novi broj Glasa Koncila

Vijest i fotografija s početka 59. plenarnoga zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije otvara novi 42. broj Glasa Koncila s nadnevkom nedjelje 20. listopada pod naslovom preuzetim iz pozdravnoga govora „Ekumenska ideja doživljava određeni zamor“.

Raditi za kruh svagdanji

Novi broj časopisa Biblije danas otvara temu povezanosti ljudskoga rada i Božjega blagoslova. U nizu članaka osvjetljava se temeljna značajka ljudskoga roda – raditi za kruh svagdanji. Jesen je doba u kojem prikupljamo plodove njiva, vinograda i voćnjaka, spremamo zimnicu i zahvaljujemo za dar hrane, za kruh naš svagdanji što nam kao plod zemlje i rada naših ruku daje život.

Novi broj „Zvona“

Mjesečnik Zvona u novome broju donosi poruke s proslave Dana hrvatskih mučenika na Udbini. Hvarski biskup Petar Palić pozvao je na ljubav i odgovornost, a umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović podsjetio na projekt Svehrvatskog groba za humani pokop ljudi bačenih u jame.

Listopadska Kana

Kršćanska obiteljska revija Kana u listopadskom broju, uz jesenske boje, donosi niz sadržajnih motiva i poruka tekstova.

Objavljen zbornik radova „Sv. Nikola Tavelić mučenik – njegovo vrijeme i trajna poruka“

Iz tiska je izišao zbornik radova „Sv. Nikola Tavelić mučenik – njegovo vrijeme i trajna poruka”, koji su uredili doc. dr. sc. fra Daniel Patafta i doc. dr. sc. Nedjeljka s. Valerija Kovač. Zbornik sadrži radove međunarodnoga znanstvenoga skupa „Franjevački velikani” posvećenoga sv. Nikoli Taveliću, koji je u prigodi otvaranja trogodišnje priprave za proslavu 50. obljetnice njegova proglašenja svetim održan u Šibeniku od 20. do 21. listopada 2017. godine.

Radosna vijest za listopad 2019.

U uvodniku novog broja Radosne vijesti za listopad 2019. godine, mons. Luka Tunjić piše o listopadu 2019. koji će ostati u Crkvi upamćen kao poseban mjesec jer ga je papa Franjo proglasio Izvanrednim misijskim mjesecom.

Intervju Glasa Koncila s Martinom Grgurovcem

U ovotjednom broju Glasa Koncila objavljen je razgovor s Martinom Grgurovcem, izdavačem i urednikom niza »Hrvatski velikani« koji je, ususret manifestacija »Mjesec hrvatske knjige« progovorio o stanju u hrvatskom izdavaštvu i nakladništvu.

1 2 3 84