Budi dio naše mreže
Izbornik

Prikazi

Intervju Leona Košavića u novom broju Glasu Koncila

Mladi hrvatski bariton Leon Košavić u središnjem intervjuu u novom broju Glasu Koncila govori o vrijednosti starijih osoba, domoljublju i izazovima opere »Društvo se mora temeljiti na suživotu s osjećajem za bližnjega«.

Fra Gabrijel Mioč za Kanu: "Nije bilo lako, ali opstali smo"

Središnji dio ljetnoga dvobroja Kane čini i veliki razgovor s fra Gabrijelom Miočem, glavnim urednikom lista Naša ognjišta koji je ovih dana obilježio 50. obljetnicu postojanja. S fra Gabrijelom je razgovarala urednica Kane, Maja Petranović, a dotaknuli su se bremenitih početaka izlaženja Naših ognjišta 1971., plodonosnih i znakovitih pothvata i ljudi koji su godinama izgrađivali taj list te njegova statusa danas.

Novi broj časopisa „Lađa“

U novome broju časopisa za promicanja religioznog odgoja i vrjednota kršćanske kulture „Lađa“, koji objavljuje Ured za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije, promišlja se tema „Uzori“.

Dr. Tonči Matulić na Školjiću predstavio "Veritatis Gaudium"

Značaj 'Veritatis Gaudium - Radost istine', apostolske konstitucije o crkvenim sveučilištima i fakultetima pape Franje, predstavio je prof. dr. Tonči Matulić na susretu moralnih teologa u utorak 13. srpnja u franjevačkom samostanu sv. Pavla Pustinjaka na Školjiću.

Objavljena knjiga „Katalog župa i nazadovanje katoličkog elementa u Bosni i Hercegovini u XVII. stoljeću“

Hrvatski povijesni institut u Rimu, u suradnji s Papinskim hrvatskim zavodom sv. Jeronima i Katoličkim bogoslovnim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, u svome nizu Radovi objavio je do sada nepoznatu studiju vrhbosanskog svećenika, hrvatskog povjesničara i rodoljuba dr. Krunoslava Stjepana Draganovića (1903.-1983.) pod nazivom „Katalog župa i nazadovanje katoličkog elementa u Bosni i Hercegovini u XVII. stoljeću“.

1 2 3 134