Budi dio naše mreže
Izbornik

Prikazi

Novi broj Međunarodnog katoličkog časopisa Communio

Novi broj Communija (br. 138), drugi u 2020. godini, posvećen je temi «Kršćanstvo i grčka drama», a donosi i tri vrijedna priloga u rubrici «Osvrti». Temu «Kršćanstvo i grčka drama» naznačuje glavni i odgovorni urednik hrvatskoga uredništva Communija Ivica Raguž u uvodniku pod naslovom «Dijalog s mlatilom Božje riječi».

Novi broj časopisa Lađa

Novi broj časopisa Lađa u znaku je sakramenata s temom „Vidljivi znakovi nevidljive Božje milosti“.

Molitve i pobožnosti sv. Nikoli Taveliću

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića u Šibeniku 2016. godine objavilo je „Molitvenik štovatelja svetog Nikole Tavelića“, a uoči jubileja i manje izdanje „Molitve i pobožnosti: Sv. Nikola Tavelić, prvi hrvatski kanonizirani svetac“.

Novi broj Katoličkoga tjednika

Središnja tema 27. broja Katoličkoga tjednika je svećeništvo, o čemu pod naslovom Lokalno i globalno Crkve vrhbosanske u uvodniku piše glavni urednik vlč. Josip Vajdner.

Predstavljena knjiga biskupa Štambuka „Čujte me, otoci!“

U hvarskoj katedrali nakon večernje mise 30. lipnja knjigu umirovljenoga hvarskoga biskupa Slobodana Štambuka predstavili su poznati hvarski i hrvatski književnik, pjesnik i pisac Augustin Tin Kolumbić i hvarski župnik don Toni Plenković. 

Knjiga o svetom đakonu i mučeniku Lovri

Prvu sveobuhvatnu fotomonografiju o svetom Lovri, đakonu i mučeniku, objavio je profesor emeritus dr. sc. Matija Berljak, zagrebački kanonik i crkveni pravnik, opisujući štovanje tog sveca u svijetu i u Hrvatskoj, a povodom 50. obljetnice svoga svećeničkog ređenja.

„Poruke sv. Nikole Tavelića, 'našeg sugrađanina'“

Izdavačka kuća „Teovizija“ u sunakladništvu samostana „Sv. Franjo Asiški“ franjevaca trećoredaca glagoljaša u Krku objavila je knjižicu „Poruke sv. Nikole Tavelića 'našeg sugrađanina'“. Riječ je o pet propovijedi koje je o svečevu blagdanu od 1991. do 1995. godine izrekao tadašnji šibenski biskup Srećko Badurina.  Izdanje je uredio Antun Badurina.

1 2 3 101