Budi dio naše mreže
Izbornik

Prikazi

Novi broj Glasa Koncila

Na dan kada je otisnut novi broj Glasa Koncila, u srijedu 3. ožujka navršilo se točno 1700 godina otkako je rimski car Konstantin Veliki odgovarajućim ediktom 321. godine uveo neradnu nedjelju.

Razgovor Glasa Koncila s dr. Goranom Krstačićem

Zabrinjavajuće podatke o dugoročnim simptomima u osoba koje su preboljele covid-19, koji su slični posljedicama preboljelih upalnih procesa na mozgu i srcu, te poglavito održavanje tzv. sindroma kroničnoga umora, protumačio je u razgovoru za novi Glas Koncila istaknuti hrvatski i europski neurokardiolog dr. Goran Krstačić, ravnatelj »Srčane stanice« u Zagrebu.

Križni put s bl. Ivanom Merzom

Postulatura bl. Ivana Merza ponovno je objavila u elektroničkom obliku "Križni put" Paula Claudela koji je, boraveći u Parizu na studiju, bl. Ivan Merz u korizmi 1921. godine preveo na hrvatski jezik.

Novi životopis blažene Ozane Kotorske

"Blažena Ozana Kotorska" – novi je životopis prve hrvatske blaženice Ozane Kotorske, proizišao iz pera dominikanke s. Slavke Sente. Napisan je vrlo jednostavnim i razumljivim jezikom i stilom, prijemljivim širokom vjerničkom puku, objavljeno je na mrežnim stranicama dominikanke.org u nedjelju 28. veljače.

Novi Glas Koncila

Novi broj Glasa Koncila s nadnevkom 28. veljače, na naslovnici donosi izvještaj s 23. zajedničkog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Muftija Hasanović posjetio biskupa Škvorčevića

U Biskupskom domu u Požegi 24. veljače susreli su se predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz Hasanović i požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog.

1 2 3 122