Budi dio naše mreže
Izbornik

Novo Navještenje župe Gospić

Gospić (IKA)

Uoči božićnih blagdana iz tiska je izišao novi broj godišnjaka župe Navještenja BDM iz Gospića, Navještenje. Riječ je o 91. broju lista koji izlazi već 15 godina i koji je do 2011. godine i 84. broja izlazio kao mjesečnik, nakon čega prelazi u formu godišnjaka u obliku ukoričene knjige.

Uoči božićnih blagdana iz tiska je izišao novi broj godišnjaka župe Navještenja BDM iz Gospića, Navještenje. Riječ je o 91. broju lista koji izlazi već 15 godina i koji je do 2011. godine i 84. broja izlazio kao mjesečnik, nakon čega prelazi u formu godišnjaka u obliku ukoričene knjige. Novo Navještenje ima 163 stranice, odgovorni urednik je gospićki župnik Mario Vazgeč, urednica je Lucija Starčević a članovi uređivačkog vijeća još su s. Robertina Medven, Marinko Miličević, Mišel Grgurić, Franje Puškarić, Denis Žunić, Jelena Majer i Mirela Mihočević. List je tiskala OG grafika iz Ogulina, na naslovnici dominiraju jaslice a na posljednjoj stranici detalj sa đakonskog ređenja Josipa Tomljanovića i Marija Kralja u senjskoj katedrali.

Godišnjak na početku donosi poruku gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića u kojoj ističe značaj Godine duhovnih zvanja. Slijedi i Riječ uredništva. List zatim bilježi zbivanja u prošlogodišnjem došašću, Nedjelji Caritasa, postavljanje novih lustera u gospićkoj katedrali kao i poruku biskupa Križića za Božić 2018. i novu godinu 2019.

Navještenje zatim kronološki prati sve bitna događanja u katedrali Navještenja BDM, hodočašća u gospićku prvostolnicu; bilježi se i vjeronaučna olimpijada, susret ŽPV-a na Udbini, Cvjetnica i Veliki tjedan. Tu je i poruka pape Franje povodom II. svjetskog dana siromašnih kao i proslavu Blagovijesti. List prati i proslavu prve pričesti uz likovne radove učenika kao i svečanost otvaranja biskupijskog postupka beatifikacije s. Žarke Ivasić i šest sestara. Zatim se donosi prikaz krizme, proslava Dana biskupije, blagdan Tijelova i biskupijski susret ministranata na Udbini. Navještenje bilježi i svečanost Sv. Marije Magdalene, odnosno Dana grada Gospića kao i hodočašće u Solin na Nacionalni susret katoličkih obitelji.

Mladi donose svoja razmišljanja o gradu heroju Vukovaru i Škabrnji i bilježi se proslava 26. obljetnice osnutka 8. gbr. Vukova. Značajan prostor daje se proslavi sv. Cecilije i zborskom crkvenom pjevanju kao i Holywinu 2018. u gospićkoj katedrali. Na kraju Navještenje donosi prikaz najznačajnijih biskupijskih susreta tekuće godine, ŽPV-a u Otočcu, čitača na Plitvicama, caritasovih djelatnika u Ličkom Osiku te na kraju đakonsko ređenje u Senju.

Ključne riječi:
godišnjak Navještenje