Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljeno peto izdanje knjige Vječni zaljubljenik

Zagreb (IKA)

Na blagdan sv. Franje Asiškoga, 4. listopada, predstavljeno je u Zagrebu peto izdanje knjige Vječni zaljubljenik autora Yvesa Ivonidesa.

U predstavljanju knjige sudjelovali su fra Ljudevit Maračić, počasni Predsjednik Uredničkog vijeća Veritasa, koji se osvrnuo na autora, fra Vladimir Vidović, sadašnji glavni urednik i izdavač djela, koji je govorio o njegovim raznim izdanjima, kao i drugim autorovim knjigama, te Ivan Čulinović, predstavnik zagrebačke FRAMA-e, koji je govorio iz perspektive mladih. Predstavljanje je vodila Marija Vučetić, koja je čitala i odlomke iz knjige, a u glazbenom dijelu programa nastupio je Ansambl Kolbe.

Autor knjige je Yves Ivonides (o. Ivon Ćuk), hrvatski franjevac konventualac, rođen je 1923. g. u Muću Gornjem. Dana 19. travnja 1962. pokrenuo je prvi vjerski tiskani časopis nakon II. svjetskog rata pod imenom “Glasnik sv. Antuna Padovanskoga”, kasnije “Veritas – Revija sv. Antuna Padovanskoga” i uređivao ga jedanaest godina. Veća objavljena djela su mu Život sv. Franje Asiškoga (Zagreb, 1963.), Zov Tekija (Petrovaradin, 1966.), Mučenik iz Krešimirova grada (Zagreb, 1970. istodobno i prijevod na talijanski u Rimu), Orijaš kršćanstva – romansirani životopis sv. Pavla apostola (Zagreb, 1973. – knjiga prevedena 1990. i na slovački), Zvijezde koje ne zalaze (Zagreb, 1976.), Vječni zaljubljenik (1976. – knjiga prevedena 1977. na slovenski), Fatima, da ili ne? (Zagreb, 1977.), Maksimilijan Kolbe (Zagreb, 1979.).

O. Ivon Ćuk umro je u Zagrebu 1. siječnja 1983. Nakon njegove smrti posthumno su izdane knjige Taj divni čovjek Isus – članci o Isusu Kristu (Zagreb, 1984.) i Svetac bijelih ljiljana – kratki životopis sv. Antuna (Zagreb, 1985.).