Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zagreb

Svečana proslava Kažotićeva na zagrebačkoj Peščenici

Svečanu euharistiju na blagdan bl. Augustina Kažotića u samostansko-župnoj crkvi na zagrebačkoj Peščenici posvećenoj prvom hrvatskom blaženiku, dominikancu, biskupu Zagreba i Lucere, 3. kolovoza, predvodio je provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković u zajedništvu s priorom fr. Marinkom Zadrom, braćom dominikancima i drugim svećenicima iz Resničkog dekanata.

Priopćenje zagrebačkoga Crvenog križa nakon poplave

Gradsko društvo Crvenog križa Grada Zagreba nakon obilnih kiša koje su u noći s 24. na 25. srpnja uzrokovale poplave u Zagrebu, priopćilo je kako se mogu preuzeti sušilice za isušivanje poplavljenih prostorija.

Formacija animatora u Prviću Luci

Za dvadeset i dvoje animatora i predanimatora Župe svete Ane iz zagrebačkog naselja Rudeš u razdoblju od 5. do 11. srpnja u župnoj kući na otoku Prviću upriličen je duhovno-formativni program.

Mlada misa Marka Dominića na Trnjanskoj Savici

U Župi bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici u Zagrebu u nedjelju, 21. lipnja, bilo je iznimno svečano: vlč. Marko Dominić slavio je svoju mladu misu u dvorištu OŠ Jure Kaštelana, škole koja već više 20 godina služi župi kao privremena crkva.

Kardinal Josip Bozanić predslavio euharistijsko slavlje spomena posvete crkve svetih Šimuna i Jude Tadeja u Markuševcu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, u koncelebraciji s nadbiskupijskim tajnikom vlč. Ivanom Lukićem i župnikom vlč. Josipom Đurbekom, u nedjelju 14. lipnja predslavio je euharistijsko slavlje obljetnice posvete Župne crkve svetih Šimuna i Jude Tadeja u zagrebačkome gradskom naselju Markuševec, u kojem je 22. ožujka ove godine bio epicentar najsnažnijega potresa u Zagrebu i okolici u posljednjih 140 godina.

1 2 3 12