Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zagreb

Održan seminar za trajnu formaciju u Provinciji franjevaca trećoredaca

U samostanu sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu, u Provinciji franjevaca trećoredaca glagoljaša, održan je 12. i 13. studenoga godišnji seminar za trajnu formaciju o temi „Identitet franjevaca trećoredaca (na povijesnim počecima, u sadašnjem Pravilu i Ustanovama, u redovničkom življenju danas i sutra).

Održan susret trajne formacije djelatnika katoličkih škola

U organizaciji Nacionalnog ureda HBK za katoličke škole, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta održano je 8. studenoga 2019. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu trajna formacija stručnih službi katoličkih škola u Republici Hrvatskoj.

Misa zadušnica za poginule i umrle hrvatske branitelje

U srijedu 30. listopada u zavjetnoj crkvi Svete Mati Slobode u Zagrebu služena je misa za sve poginule i umrle hrvatske branitelje. Misu zadušnicu predvodio je generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH don Marko Medo, u koncelebraciji s biskupskim vikarom za pastoral MORH-a i OSRH don Slavkom Rajičem, biskupskim vikarom za pastoral MUP-a fra Franom Musićem OFM, župnikom don Danijelom Vidovićem i drugim vojnim i policijskim kapelanima.

Završila 51. skupština Hrvatske redovničke konferencije

U Franjevačkom samostanu u Dubravi u Zagrebu u četvrtak 17. listopada završila je s radom 51. skupština Hrvatske redovničke konferencije. Pedesetak redovničkih viših i provincijalnih poglavarica i poglavara tijekom dva dana promišljali su o temi „Kršteni i poslani: Kristova Crkva u misiji u svijetu“ te raspravljali zajedničke planove i projekte unutar Hrvatske redovničke konferencije.

Trajni zalog identiteta srednjoeuropskih zemalja

Monografija “Tracing the Art of the Straub Family“, nastala kao rezultat dvogodišnjih interdisciplinarnih istraživanja poduzetih u provedbi međunarodnog projekta „Tragom umjetnosti obitelji Straub“, predstavljena je u utorak 15. listopada u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu.

1 2 3 7