Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zagreb

Vikend u Sjemeništu okuplja buduće kandidate za Sjemenište

U petak i subotu, 15. i 16. ožujka u Zagrebu je održana mjesečna duhovna obnova za sjemeništarce te ujedno „Vikend u Sjemeništu“, na kojem je sudjelovalo ukupno 20 dječaka: osam iz župa Đakovačko-osječke nadbiskupije, sedam iz župa Zagrebačke nadbiskupije, tri iz Varaždinske biskupije te po jedan iz Sisačke i Bjelovarsko-križevačke biskupije. Duhovnu obnovu vodio je vlč. Leonardo Šardi, svećenik Varaždinske biskupije, povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, koji je i sam nekada bio sjemeništarac na Šalati.

Zadušna subota u zagrebačkoj župi sv. Ćirila i Metoda

U zagrebačkoj grkokatoličkoj župi sv. Ćirila i Metoda na Gornjem Gradu tradicionalno je 16. ožujka obilježena Druga zadušna subota. Na svetoj liturgiji koja je služena za sve pokojne okupili su se župljani sa područja cijeloga grada.

Susret ministranata Sesvetsko-vugrovečkoga dekanata

Pod geslom „Gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce!“ (Mt 6, 21) održan je u subotu, 2. ožujka u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu susret ministranata Sesvetsko-vugrovečkoga dekanata na kojem su se okupili ministranti svih župa dekanata osim župe Donja Zelina. Na susretu su sudjelovala 102 ministranta.

Održan drugi stručni skup za ekonome redovničkih zajednica

U organizaciji Hrvatske redovničke konferencije u franjevačkom samostanu u zagrebačkoj Dubravi, 12. veljače održan je 2. stručni skup za ekonome redovničkih zajednica. Na skupu su sudjelovali ekonomi i ekonome provincija i zajednica kao i neki viši redovnički poglavari i poglavarice. Uz predsjednicu Hrvatske redovničke konferencije s. Anu Mariju Antolović i potpredsjednika fr. Slavka Sliškovića koji je moderirao susret, sudjelovao je i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije i predsjednik Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarice Bosne i Hercegovine fra Miljenko Šteko.

Regionalni sabor Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb

Klanjateljice Krvi Kristove Regije Zagreb okupile su se 26. i 27. siječnja u Zagrebu na drugom zasjedanju 25. redovitog regionalnog sabora s temom „Putevima milosrđa“, na kojem su sudjelovali i vjernici laici, članovi zajednica Krvi Kristove.

1 2 3