Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zagreb

U Zagrebu započeli 37. redovnički dani

U samostanu hercegovačkih franjevaca u zagrebačkoj Dubravi u petak 24. rujna, u organizaciji Hrvatske redovničke konferencije, započeli su XXXVII. redovnički dani s temom „Dar vjernosti – radost ustrajnosti“.

Prelat Opusa Dei mons. Fernando Ocáriz posjetio Zagreb

U sklopu svojeg pastoralnog putovanja europskim zemljama, prelat Opusa Dei mons. Fernando Ocariz posjetio je Budimpeštu, nakon čega je 3. i 4 kolovoza boravio u Zagrebu, navodi se u priopćenju Tajništva Informativnog ureda Opusa Dei u Hrvatskoj u petak 13. kolovoza. 

Preminula klarisa s. Marija Helena od Prikazanja

U 77. godini života i 61. godini redovništva u nedjelju, 13. lipnja u bolnici "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu preminula je s. Marija Helena od Prikazanja (Kruna Ivančić), članica samostana klarisa u zagrebačkim Mikulićima.

Biskup Košić predvodio svečano misno slavlje na blagdan svetoga Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu

Svetište i Župa sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu u nedjelju 13. lipnja proslavila je svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika sv. Antuna Padovanskog. Svečano večernje misno slavlje predvodio je sisački biskup mons. Vlado Košić, uz koncelebraciju provincijala Hrvatske provincije franjevaca konventualaca sv. Jeronima fra Josipa Blaževića, domaćeg župnika fra Roka Bedalova te ravnatelja Hrvatskog Caritasa i Hrvatske katoličke mreže (HKM) mons. Fabijana Svaline.

Udruga “Kruh svetog Ante” pomaže potresom pogođenim područjima

Karitativna udruga franjevaca Bosne Srebrene “Kruh sv. Ante” od početka siječnja, pa do kraja ove školske godine novčano pomaže deset učenika osnovnih škola, kao i pet studenata u vidu mjesečne potpore, iz višečlanih obitelji potresom pogođenih obitelji Petrinje i Zagreba s ukupnim iznosom od 30.000 kuna.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Zagrebu

Zagreb je šestu godinu zaredom miroljubivim hodom pod geslom "Za zaštitu svakog ljudskog života - bez diskriminacije!" u subotu 29. svibnja dao podršku nerođenima, priopćeno je iz Tiskovni ured Hoda za život, obitelj i Hrvatsku.

1 2 3 17