Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zagreb

Priopćenje s Četrdeset i prve sjednice biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine

U Nadbiskupskome dvoru u Zagrebu, u četvrtak, 3. siječnja pod predsjedanjem nadbiskupa i metropolita zagrebačkoga kardinala Josipa Bozanića, biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine održali su svoju Četrdeset i prvu sjednicu na kojoj su sudjelovali svi biskupi Metropolije: mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski, mons. Vlado Košić, biskup sisački, mons. Nikola Kekić, vladika križevački, mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački te zagrebački pomoćni biskupi: mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski.

Kardinal Bozanić predvodio misu zahvalnicu na kraju kalendarske godine

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je misu zahvalnicu u zagrebačkoj katedrali na kraju kalendarske godine. Uz kardinala koncelebrirali su pomoćni biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa preč. mr. Anđelko Košćak, kanonici Prvostolnog kaptola zagrebačkog te drugi svećenici.

Dan Doma sv. Antuna u Zagrebu

U utorak, 18. prosinca, u organizaciji i pod vodstvom fra Vladimira Vidovića, ravnatelja Doma sv. Antuna i predsjednika Uredničkog vijeća Veritasa, održana je zajednička proslava svih institucija koje se nalaze pod krovom Doma sv. Antuna na Svetom Duhu (broj 33): Caritasa župe sv. Antuna s Pučkom kuhinjom, Veritasa – Glasnika sv. Antuna, Studentskog doma koji godinama besplatno ugošćuje petnaestak studenata i Ansambla Kolbe.

Ravnatelj Isusovačke međunarodne službe za izbjeglice o. Thomas Smolich stigao u Zagreb

Ravnatelj međunarodnog ureda JRS-a o. Thomas Smolich stigao je 28. studenoga u posjet Isusovačkoj službi za izbjeglice u Zagrebu. Posjetio je Prihvatilište za tražitelje azila gdje se susreo s izbjeglicama, službenicima Ministarstva unutarnjih poslova te djelatnicima i volonterima nevladinih organizacija koje u Prihvatilištu održavaju svoje svakodnevne aktivnosti.

Konferencija Isusovačke službe za izbjeglice „Primiti, zaštititi, promicati, integrirati"

U svojoj poruci za Svjetski dan selilaca i izbjeglica u siječnju ove godine papa Franjo formulirao je zajednički kršćanski odgovor na izazove suvremenih migracija kroz četiri glagola: prihvatiti, zaštititi, promicati i integrirati. Stoga je Isusovačka služba za izbjeglice (Jesuit Refugee Service - JRS), katolička humanitarna udruga i članica brojne obitelji koja djeluje u više od 50 zemalja svijeta, u suradnji s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu upravo ta četiri glagola utkala u naziv Konferencije koja će se održati u petak 30. studenoga na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu (Jordanovac 110), s početkom u 10 sati.

Na skupu Teen STAR o izazovima i zamkama odgoja

Stručni skup za usavršavanje voditelja programa cjelovitog spolnog odgoja mladih Teen STAR iz Zagreba i okolice održan je u subotu 17. studenoga u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu.

Problemi u ponašanju učenika i pristupi u njihovom rješavanju

Katehetska škola za vjeroučitelje u posebnim uvjetima odgoja i obrazovanja o temi „Problemi u ponašanju učenika i pristupi u njihovom rješavanju“ održana je 19. i 20. listopada u prostorijama župe sv. Petra u Zagrebu u organizaciji Nacionalnoga katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije i Agencije za odgoj i obrazovanje.

1 2