Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zagreb

Nadbiskup Kutleša predvodio misno slavlje na Stepinčevo

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša predvodio je na blagdan bl. Alojzija Stepinca u subotu 10. veljače svečano euharistijsko slavlje ispred potresom ranjene zagrebačke katedrale, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Održana adventska duhovna obnova za redovnike i redovnice grada Zagreba

U organizaciji Povjerenstva Hrvatske redovničke konferencije (HRK) za trajnu formaciju redovnika i redovnica, u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije Majke Crkve u Trnovčici u Zagrebu, u nedjelju 17. prosinca 2023., održana je Adventska duhovna obnova za redovnike i redovnice koji žive i djeluju u gradu Zagrebu i okolici.

Šestorica bogoslova postavljena u službu lektora

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u ponedjeljak 6. studenoga svečano euharistijsko slavlje u kapeli Srca Isusova u zagrebačkoj bogosloviji te je tom prilikom postavio šestoricu bogoslova u službu lektora, izvijestili su iz Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu.

Tornjevi zagrebačke katedrale dodatno se skraćuju

O nastavku radova radi saniranja posljedica potresa na zagrebačkoj katedrali, u ponedjeljak 9. listopada 2023. za Hrvatski katolički radio izvijestio je autor koncepta konstrukcijske obnove prof. dr. Damir Lazarević s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, najavivši da bi obnova trebala trajati najviše 10 godina.

1 2 3 24