Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zagreb

Antićevo 2021. u svetištu Majke Božje Lurdske u Zagrebu

I u 2021. godini štovatelji časnoga sluge Božjega oca Ante Antića, kako u Zagrebu tako i širom Lijepe naše, kao i po cijelom svijetu, proslavit će sudjelovanjem na euharistijskim slavljima i u svojim molitvama 56. obljetnicu njegove svete smrti. U svetištu Majke Božje Lurdske u Zagrebu svečanu misu predslavi krčki biskup Ivica Petanjak.

Biskup Košić slavio euharistiju u zagrebačkoj župi sv. Blaža

Na blagdan sv. Blaža, u srijedu 3. veljače sisački biskup Vlado Košić predvodio je svečanu misu u Župi sv. Blaža u Zagrebu. U svečanom euharistijskom slavlju sudjelovali su rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić, dekan Gornjogradskog dekanata preč. Vladimir Kerečeni te domaći svećenici preč. Borna Puškarić i vlč. Anđelko Katanec.

U Zagrebu proslavljen Dan posvećenoga života

Svečanim euharistijskim slavljem u crkvi bl. Augustina Kažotića, na blagdan Prikazanja Gospodinova u utorak 2. veljače redovnice i redovnici Zagrebačke nadbiskupije proslavili su Dan posvećenoga života. U zajedništvu s više provincijala, uključujući i predsjednika Hrvatske redovničke konferencije fr. Slavka Sliškovića, OP euharistijsko slavlje predvodio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

Mitropolit Porfirije: Jedno smo pred Bogom i pred stvorenim

Mitroplit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić predvodio je u zagrebačkoj Sabornoj crkvi Preobraženja Gospodnjega u četvrtak 7. siječnja svetu arhijerejsku liturgiju u povodu Božića te poručio pravoslavnim vjernicima kako smo svi jedno pred Bogom i stvorenim, da prirodne katastrofe ne vide razlike među ljudima, koje jedino proizvodi čovjek, javlja Hina.

Kod Petrinje noćas umjeren potres magnitude 3,7

Seizmološka služba RH zabilježila je noćas u 4,43 sati umjeren potres magnitude 3,7 prema Richteru, s epicentrom kod Petrinje, a potres se osjetio u Zagrebu i okolici. Intenzitet potresa u epicentru bio je V stupnja EMS ljestvice.

1 2 3 15