Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zagreb

Blagoslov djelatnika i prostorija Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu

U petak, 7. siječnja generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec predvodio je blagoslovnu molitvu za sve djelatnike Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu kao i one koji će tijekom godine pohoditi prostore Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu.

Počelo slavlje XXI. izvanrednog provincijalnog kapitula Družbe Kćeri Božje ljubavi

U Duhovnom centru Kćeri Božje ljubavi u zagrebačkoj Granešini, u utorak 4. siječnja, započelo je slavlje XXI. (izvanrednog) provincijalnog kapitula Provincije Božje providnosti Družbe Kćeri Božje ljubavi na temu "Provincijalni direktorij i njegova uloga na putu našega posvećenja", javljaju iz Družbe kćeri Božje ljubavi.

Održan "Dan glagoljice" u šalatskom sjemeništu

U Međubiskupijskom sjemeništu na zagrebačkoj Šalati u subotu 4. prosinca organiziran je "Dan glagoljice" s nizom aktivnosti tijekom kojih su se sjemeništarci upoznali s pismom na kojem je hrvatski narod ušao u svijet pismenosti i primio Božju riječ na narodnom jeziku.

Šesti hrvatski socijalni tjedan – sva izvješća

Na poticaj Hrvatske biskupske konferencije (HBK) te u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve, 22. i 23. listopada 2021. godine u Zagrebu je održan Šesti hrvatski socijalni tjedan na kojem je dvjestotinjak sudionika iz cijele Hrvatske razmatralo temu Demografija – iseljavanje – migracije te su cjelokupnoj javnosti uputili Deklaraciju u kojoj među ostalim upozoravaju kako je Hrvatska "ušla u demografski slom zbog intenziviranog pada broja živorođenih, pada broja stanovnika te poremećenosti dobne strukture stanovništva".

Susret stipendista Zaklade sveti Dominik Savio

U četvrtoj godini svog djelovanja Zaklada sveti Dominik Savio - nakon provedenog natječaja za dodjelu stipendija djeci i mladima slabijeg imovinskog stanja, mladima bez roditelja ili iz udomiteljskih obitelji koji žele nastaviti školovanje, a nisu u mogućnosti - u subotu 23. listopada okupila je u crkvi sv. Petra u Zagrebu na susretu 23 stipendista.

UŽIVO Drugi dan VI. hrvatskoga socijalnog tjedna

Šesti hrvatski socijalni tjedan pod naslovom „Demografija – iseljavanje – migracije“ nastavljen je u subotu 23. listopada u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u Zagrebu u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve plenarnim i predavanjima u panelima. Prijenos plenarnih predavanja može se pratiti na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže (HKM).

1 2 3 19