Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zagreb

Prvi ovogodišnji „Vikend u sjemeništu” 

U petak i subotu 14. i 15. veljače mjesečnu duhovnu obnovu za sjemeništarce te ujedno „Vikend u Sjemeništu“ vodio je župni vikar u župi sv. Lovre, đakona i mučenika u Petrinji i povjerenik za pastoral duhovnih zvanja Sisačke biskupije Hrvoje Zovko.

Kardinal Bozanić predslavio euharistijsko slavlje proslave nebeske zaštitnice u župi i svetištu Majke Božje Lurdske u Zagrebu

Zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić predslavio je u utorak 11. veljače svečano bogoslužje proslave nebeske zaštitnice u župi i svetištu Majke Božje Lurdske u Zagrebu. U zajedništvu sa župnom zajednicom i mnoštvom štovatelja Majke Božje Lurdske, euharistijskome slavlju su, uz dvadesetak svećenika i redovnika, u tzv. kripti svetišta koncelebrirali provincijal Franjevačke provincije Presvetoga otkupitelja fra Marko Mrše, dekan maksimirsko-trnjanski preč. Josip Golubić te župnik i gvardijan fra Ivan Maletić koji je, prije početka samoga slavlja, uime domaćina i čitave župne zajednice, zahvalivši mu na dolasku, pozdravio kardinala.

Središnja proslava Dana posvećenog života u zagrebačkoj katedrali

Svečano večernje euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali na XXIV. dan posvećenog života u nedjelju 2. veljače, blagdan Prikazanja Gospodinova - Svijećnicu, predvodio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško u koncelebraciji s tridesetak svećenika i provincijala redovničkih zajednica sa sjedištem u Zagrebu.

U Zagrebu održan tradicionalni Napretkov susret s novinarima

U Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu održan je u petak 31. siječnja tradicionalni Napretkov susret s novinarima koji to Hrvatsko kulturno društvo organizira krajem siječnja u znak zahvalnosti prema svim novinarima i medijima koji su pratili rad Napretka u protekloj godini te približili široj javnosti djelovanje HKD Napredak kroz različite programe i projekte.

Obilježavanje stote obljetnice rođenja Chiare Lubich

Djelo Marijino – Pokret fokolara priređuje prigodni program u povodu stote obljetnice rođenja Chiare Lubich za pripadnike i simpatizere Pokreta fokolara i za sve zainteresirane da upoznaju tu veliku osobnost 20. stoljeća.

Na središnjoj ekumenskoj molitvi u Zagrebu sudjelovat će najviši predstavnici kršćanskih Crkava iz Hrvatske i Europe

Središnja ekumenska molitva u Zagrebu, u ovogodišnjem Tjednu molitve za jedinstvo kršćana, bit će u nedjelju 19. siječnja u 19 sati u zagrebačkoj katedrali, i u njoj će sudjelovati najviši predstavnici kršćanskih Crkava i zajednica u Republici Hrvatskoj. Ovaj događaj, te niz drugih zanimljivosti o ovogodišnjem ekumenskom molitvenom tjednu, u emisiji "Aktualno" HKR-a urednice Tanje Maleš u četvrtak je najavio tajnik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog o. Jure Zečević, OCD.

Poziv na volontiranje na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu

Grad Zagreb i Zagrebačka nadbiskupija domaćini su 11. susreta hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 9. i 10. svibnja sljedeće godine. Budući da organizacija susreta iziskuje puno vremena i truda, za njegovu su uspješnu realizaciju potrebni mnogi volonteri koji su spremni uložiti svoje vrijeme te susret (u)činiti posebnim.

1 2 3 9