Budi dio naše mreže
Izbornik

Primopredaja službe provincijala i novo vijeće Hrvatske salezijanske provincije

Zagreb (IKA)

U kapelici sv. Ivana Bosca na zagrebačkoj Knežiji izvršena je u subotu 15. lipnja primopredaja službe provincijala Hrvatske salezijanske provincije. Dosadašnji provincijal don Tihomir Šutalo predao je službu novoimenovanom provincijalu don Milanu Ivančeviću, izvijestili su iz Provincije.

Svečano euharistijsko slavlje, koje je predvodio don Milan Ivančević uz asistenciju regionalnog savjetnika don Romana Jachimowicza i dosadašnjeg provincijala, okupilo je oko 30 braće iz raznih salezijanskih zajednica. U propovijedi je don Roman naglasio da ovim činom provincijal ne preuzima samo vlast, nego prihvaća to kao poziv i čin služenja. Istaknuo je, također, da salezijanska duhovnost svoj temelj ima u živom odnosu s Isusom i Marijom, svakodnevici kao mjestu susreta s Bogom te u evangelizaciji i služenju mladima. 

To opredjeljenje nikada ne smijemo izgubiti. Društvo u kojem živimo prožeto je različitim političkim i ideološkim previranjima, no salezijanac koji živi salezijansku duhovnost može biti siguran da ostvaruje svoj poziv i poslanje u Crkvi, istaknuo je.  

Na završetku slavlja don Tihomir se obratio braći i zahvalio na iskazanom povjerenju te zaželio don Milanu blagoslov i bratsku podršku u vršenju službe koju je preuzeo. Prije blagoslova don Milan je izrazio zahvalnost don Tihomiru na njegovu dosadašnjem vršenju službe i na svemu učinjenom u proteklih šest godina. Prisutnu braću potaknuo je da ne zaborave  da su radnici u Gospodinovom vinogradu i da im je On povjerio to poslanje. Pozvao je braću na molitvu i na neprestano zalaganje i trud oko bratskog zajedništva. 

Također, vrhovni poglavar salezijanske Družbe kardinal Angel Fernandez Artime, uz suglasnost svoga vijeća, potvrdio je nove članove provincijalnog vijeća za sljedeće trogodište (2024. – 2027.). Članovi provincijalnog vijeća su don Branko Bendra – provincijalov vikar, don Damir Stojić – provincijalni ekonom, don David Leskovar – povjerenik za pastoral mladih, don Mladen Delić – član vijeća, don Ivan Širić –  član vijeća. Tajnik provincije je don Rudi Paloš, izvijestili su iz Provincije.