Budi dio naše mreže
Izbornik

Žitelji Erdelja proslavili sv. Mihovila

Erdelj (IKA)

U nedjelju 25. rujna žitelji Erdelja proslavili su zaštitnika svoje kapelice – sv. Mihovila svečanim misnim slavljem koje je predvodio župnik Mario Kralj.

Filijalna je to kapela koja pripada matičnoj župi sv. Antuna Padovanskog – Generalski Stol. U propovijedi, predslavitelj je istaknuo kako je potrebno pronaći mjesto za Boga u svojem životu. Govor o borbi između kneza nebeske vojske Mihaela te Sotone i anđela njegovih slika je života svakog vjernika. S jedne strane se nalazi ono dobro, a s druge zlo. Nije dovoljno samo međusobno se žaliti jedni drugima kako nitko ne mari za nas ili kako nas je i Bog zaboravio. Bog nikad ne zaboravlja one koji su mu vjerni, koji nastoje kročiti Njegovim putem.

Potrebno je stoga učiniti prvi korak da prepoznamo djelovanje Gospodina u životima svakog od nas. Radi se, naime, o stvaranju prostora za Gospodina u svojem srcu. Priznati da trebamo obraćenje, da trebamo se okrenuti od zla prema dobru te jedino dobrim svladati zlo. Tome nas uči i sam primjer sv. Mihaela, koji je svojom poslušnošću Bogu te nepokolebljivim služenjem Njegovoj volji pokazao kako treba se oduprijeti i u konačnici svladati zlo – ustrajati u vjeri, ne odustati od dobra, te prije svega zalagati se srcem i djelima za Božja djela u svijetu, zaključio je propovjednik.

Pjevanje na misi predvodio je župni zbor iz Generalskog Stola.